Ez a legfontosabb telefonszám most Gödön, bárki kérhet homokzsákot, házhoz viszik

Lehet igényelni homokzsákokat, ha buzgár törne fel a kertben. Házhoz viszi a zsákokat a TESZ. Mutatunk egy fontos telefonszámot is.

Ahogy azt a Hello Gödön már megírtuk a 0627530619-es telefonszámon bármikor lehet homokzsákot igényelni vízkárvédekezésre, az árhullám végéig a gödi TESZ éjjel-nappal hívható ügyeletet ad.

Érdeklődtünk ennek részleteiről is. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a TESZ-nál folyamatosan töltik a homokzsákokat a munkatársak, és ezt házhoz viszik.

Ahol kellően erős emberek laknak, ott lerakják a háznál és elmagyarázzák azt is, hogy miképpen kell csoportosítani a zsákokat, hogy azok hatékony védelmet nyújtsanak.

Ahol viszont idősebbek laknak, ott “a kollégák beviszik az adott pontra és meg is építik a védrendszert” – kaptuk a tájékoztatást.

Felsőgödre már vittek így ki homokzsákokat. A TESZ vezetője arról beszélt nekünk, hogy a gátak jó állapotban vannak, megvédik a várost, de buzgárok kialakulhatnak. Főleg vízaknákat és a kutakat kell körbekeríteni. Azt is kérik, hogy senki se rábálja meg kiszivattyúzni a vizet az ilyen helyekről, mert a közlekedőedény elve alapján úgy is visszajön a Duna. Az a fontos, hogy kiegyenlítődjön a buzgár és akkor nem lesz gond.

Egyébként ilyen védművet már építettek a vízügyesek is, erről is beszámoltunk a Hello Gödön.

Közben a polgármester azt írta, hogy a tetőzést szombatra várják, ma reggel 7 órakor átlépte a 7 méteres szintet a Duna Gödnél, és pénteken örömmel veszik az önkéntesek segítségét is.