Jön a tűzijáték, nagy változások a gödi vasútvonalon

A fővárosi tűzijáték után vonattal hazatérők kényelmesebb eljutása érdekében az elővárosi esti vonatok hosszabb szerelvényekkel, két vagy három FLIRT motorvonat-egységgel és KISS emeletes motorvonatokkal indulnak a budapesti pályaudvarokról.

A vonatközlekedésben a következő változások lesznek:

  • augusztus 18-án és 19-én az ünnepnapi,  
  • 20-án a vasárnapi,  
  • 21-én pedig már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.  

Augusztus 16-tól 21-ig az utasforgalom szempontjából frekventált napokon a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei az általános hétvégéken szokásosnál több kocsival közlekednek.

A fővárosi tűzijáték után

a Budapest—Szob vonalon érdemes a Nyugati pályaudvarról Szobra 22:37-kor induló S70-es vonatot igénybe venni.

Ezen kívül a Nyugati pályaudvarról Veresegyház, Vác felé 22 órakor és 23:05-kor induló S71-es vonat 2 FLIRT motorvonattal közlekedik.

A Volánbusz

Augusztus 18-án vasárnap munkaszüneti napon, 19-én hétfőn szabadnapon, 20-án kedden munkaszüneti napon és a hét első munkanapját megelőző napon (nemzeti ünnepen), 21-én szerdán nyári tanítási szünetes munkanapon, a hét első munkanapján érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszok. 

Egyes településeken a helyijáratok az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek. Az ünnepi rendezvények miatt forgalmi változásokra, terelésekre is számítani lehet.

Az áruházak és bevásárlóközpontok augusztus 20-án zárva tartanak, ezért az áruházakat érintő járatok az ünnepnapi menetrendjük szerint közlekednek. 

A pénztárak augusztus 19-én szombati, 20-án munkaszüneti napi (ünnepnapi) nyitvatartási rend szerint üzemelnek.

A részletes információk a Volánbusz honlapján érhetők el: www.volanbusz.hu/hu/hirek/hir/42799

A Volánbusz azt kéri utasaitól, hogy a kényelmetlenségek elkerülése érdekében utazásukat lehetőség szerint előre tervezzék meg az emma.mav.hu oldalon.