Fantasztikus fiatal gödi kajakosok

Április 27-én rendezték az első igazán rangos megmérettetést az Újpesti Öbölben, ahol a Gödi SE Kajak szakosztályából 59 versenyző indult (43 egyesületből 857 nevezés). Az összesített éremtáblázat 4. helyén végeztek a gödiek (4-6-3).

Amennyiben csak a kajak szakágat vizsgáljuk (hiszen kenus képzés nincs Gödön), ott a kajakos fiúk a 3., a lányok pedig az 5. helyen végeztek, közvetlenül a KSI mögött, de a Honvéd és az UTE előtt.

20 gödi kajakos állhatott fel a dobogóra, ami a teljes csapat harmada.

Az A-Híd Kupára már külföldről egyre többen érkeznek, elsősorban Szlovákiából.

Ez a verseny az utánpótlás egyik nagy seregszemléje, az U10-U18 korosztályok mindegyike 2000 m-es távon versenyez.

Több évfolyamnál 2 futamot is kellett rendezni, mert a szabályok nem engedik, hogy 30-nál több versenyző legyen egy futamban. A 4 aranyéremből két egyéni siker született, Varga Zalán és Berencsi Boldizsár révén.

A verseny után Simi és Putyu tanítványai még visszaeveztek Gödre (15,5 km), teljessé téve a szombati nap versenyzői terhelését.

Edzői értékelések

Sinkó László (Simi) elégedett volt a hozzáállással és az eredményekkel. Fontos visszajelzésnek tartja ezt a versenyt a téli alapozás után. Az A-Híd Kupa kiemelt fokmérője a felkészültségnek, rangja van és jól mutatja a friss erőviszonyokat. Az alapozás vége óta óvatosan építették fel a vízre szállást, majd a terhelést, igyekeztek közös edzéseken részt venni más régiós egyesületekkel, múlt héten már elindították a verseny szezont is a Lupa Kupával. Jövő héten, tökéletes időpontban 8 gödi kajakossal a kölyök regionális válogatott edzőtáborába mennek Dunavarsányba, ahol felmérőkkel zárják majd a tábort szombaton, utána pedig ráfordulnak a maraton országos bajnokságra történő közvetlen felkészülésre, amit 2 héttel később rendeznek Győrben. Nagy segítség továbbra is a szülők támogatása és jelenléte a gyerekek versenyein, őket is megilleti az elismerés, és jó látni azt, amikor a gyerekek sikerei után ők is büszkén mosolyognak a parton.

Németh István (Putyu) szerint az előzmények ismeretében reális eredmények születtek. Bízik benne, hogy megfelelő visszajelzést kaptak a tanítványai, ami további motivációhoz segíti őket. Némely esetben egy rosszabb rajt miatt nem sikerült előrébb végezni, vagy a cél előtt nem sokkal egy ellenfél forgatta meg a versenyző hajóját, amik szintén befolyással voltak az elért eredményekre. Az Újpesti-öböl hasonló körülményeket biztosít, mint a síkvízi versenyek pl. Szolnokon vagy Szegeden, a forduló és a 2 km-es táv természetesen megkülönbözteti a pályaversenyektől. A következő 3 hét egyrészt a maratoni bajnokságra való felkészülésről szól, de nem vehetik le a tekintetüket a síkvízi versenyekről sem, mivel azok az igazán fontosak számukra.

Pélyi Dávid a versenyen a csapathajókra helyezte a fókuszt, 8 egység is versenybe szállt az U-öbölben. A legtöbb esetben a sikerélmény szerzés volt a fő cél, amit teljesítettek is a gyerekek, nagyszerű volt azt látni, hogy 6 páros is a dobogón végzett. Az idei szezonban elsősorban a csapathajókon lesz a hangsúly, a Magyar Kupára és az ob-re is az a terv, hogy párosban és négyesben versenyeznek a kajakosok. Így sokkal több sikerélményt szerezhetnek, és eredményesebbek lesznek, miközben a személyes kvalitásaikat is fejlesztik. A Győrben rendezendő maraton bajnokságon elsősorban az MK2-es páros hajók versenyére koncentrálnak. Úgy néz ki, mindenkinek lesz majd párja és egymásért is küzdhetnek az ifjú gödi kajakosok a Mosoni-Dunán.

Minden korosztály számára a május 17-19. között, a győri Maraton Magyar Bajnokság a következő kiemelt cél, ahol a legfiatalabbak 5 km-en, a kölyök korosztály 10 km-en, a serdülők és ifik pedig 15 km-en versenyeznek majd.

Eredményeink:

I. hely

  • Varga Zalán K1 U16
  • Berencsi Boldizsár MK1 U13
  • Erdős Ágoston – Farkas Csanád MK2 U10
  • Imrik Maja – Bohus-Magyar Zselyke MK2 U11

II. hely

  • Kovács Bozsidár MK1 U13
  • Kárász-Gyenge Veronika – Bor Lilien MK2 U12
  • Ilyés Vilmos – Slezsák Zsombor MK2 U11
  • Erdős Nóra MK1 U12
  • Kovácsik Abigél – Nagy Mikolt MK2 U11
  • Szilágyi Leona – Benk Emília MK2 U10

III. hely

  • Szabó Balázs MK1 U13
  • Ferenczi Berta – Fogas Lívia MK2 U10
  • Varga Szonja MK1 U11