Versenyre készen a gödi fiatal kajakosok

Április elején Győrben edzőtáboroztak Németh István (Putyu), Sinkó László (Simi) és Árkosi Gábor tanítványai. Húsvét hétfőn délután indult a csapat Gödről, és szinte minden nap 2 edzéssel készültek a közelgő versenyszezonra.

A gödi kajakosok beszámolója szerint a tavalyi győri edzőtábor tapasztalatait felhasználva, sokkal rutinosabban mozogtak a versenyzők a területen, nemcsak a vízen, de a kiszolgáló épületekben is.

A szállás az Olimpiai Sport Parkban volt, itt minden adott volt ahhoz, hogy a gyerekek csak az edzésekre koncentrálhassanak. 42 gödi kajakos készült egy héten át Győrben.

Sinkó László

A godikajak.hu-n két edző is értékelte a tábort. Sinkó László (Simi) úgy fogalmazott: minden területét bejártuk a víznek, ami csak elérhető volt (versenypálya, Rába, Mosoni-Duna, Mosoni-Duna holtág), így a kajakosok szokhatták a keményebb és a kicsit lágyabb vizeket is (ahol nincs akkora sodrás, ott keményebb a víz).

A gödi mester külön kiemelte Kadler Zsuzsa szerepvállalását, ő a Csay Renáta Regionális Akadémia menedzsere, aki előadásokat tartott a gyerekeknek motivációról, cél tervezésről, arról, hogy mitől lesz egy sportoló még kiválóbb, mi a jó edző ismérve, hogyan lehet közösen hatékonyabbá tenni az együttműködést edző és versenyző között.

Németh István

Németh István (Putyu) úgy látta felkészülést, hogy “nagyon elfáradt mindenki, ami fontos része egy edzőtábornak, hiszen a terhelést ilyenkor messze az átlagos fölé tudjuk emelni. Számunkra is fontos volt, hogy a maratoni országos bajnokság helyszínén tudtunk készülni, a teljes pályát beeveztük, ami segít az önbizalom kiépülésében is”.

Jön a versenyszezon

“A fiatalok már nagyon várják a versenyeket, ami biztos, az A-Híd Kupán nagy csapattal vesznek részt az Újpesti öbölben április 27-én. Ha a körülmények engedik, akkor 1 héttel előtte, a Lupa Kupa keretében indítjuk a versenyszezont” – tájékoztatták még a Hello Gödöt.