Itt az első cselgáncsos gödi olimpikon

A gödi születésű Pongrácz Bence kijutott a párizsi olimpiára. A dzsúdós a Huzella iskolába járt Gödön, jelenleg VSD színeiben versenyez.

A gödi – korábban Huzella iskolás – Pongrácz Bence indulhat Párizsban. A Városi Sportegyesület Dunakeszi 66 kg-os súlycsoportban versenyző sportolója – első gödi dzsúdós olimpikonként – egyéniben és a csapatversenyben is tatamira állhat az olimpián.

A Nemzetközi Judo Szövetség a kvalifikációs sorozat zárását követően osztotta ki a szabadkártyákat. Az olimpia csapatversenyének kiírásakor tizennyolcban határozták meg a részt vevő országok számát, a kvalifikáció során tizenhét biztosította be a helyét.

A rangsor tizennyolcadik pozíciójában zárt a magyar csapat, amely ezért kapott egy plusz kvótát, így – a sportág hazai történetében először – részt vehet az ötkarikás csapatversenyben.

A plusz kvóta személy szerint az Európa-bajnoki bronzérmes Pongrácz Bencét illeti.

„Éppen edzettem, amikor megjött a jó hír. Az egyik edzőtársam lehozta utánam a telefonomat, és edzés közben tudtam meg, hogy mehetek az olimpiára. Nagyon boldog vagyok. Volt két év kihagyásom, de megérte visszatérni és a sok munkát befektetni!” – nyilatkozta.

Bence július 28-án léphet Párizsban tatamira egyéniben, majd augusztus 3-án a vegyes csapatverseny résztvevőjeként – számolt be a Gödi Körkép.

Stábját a gödi Dobos Gábor szakmai vezető és edző, Dobos Bernadett szakosztályvezető, Kis-Simon Ildikó sportmentáltréner és mentálhigiénés szakember alkotja.