Nem haboztak a rendőrök, azonnal betörték a kocsi ablakát a hőség miatt

Két, autóban hagyott kutyát mentettek meg a budapesti rendőrök. Az állatok már nagyon rosszul voltak a felforrósodott kocsiban.

Két kutya megmentését írták le szemléletesen a budapesti rendőrök. Bejelentést kaptak, hogy állatok szenvednek egy lezárt autóban. A kiérkező járőrök nem sokat teketóriáztak, betörték a kocsi ablakát és kiemelték a pihegő kutyákat. Mindez a 13. kerületben történt.

Közben a bejelentést tevő emberek hoztak két lavórban vizet és ezzel hűtötték az ebeket, akik hamarosan már inni is tudtak. Félóra után érkezett meg a tulajdonosuk. Konstatálhatta, hogy kocsija ablakát betörték a mentés érdekében, de ezzel számára még nem volt vége az ügynek. Előállították, és állatkínzás vétségének gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak ellene.

A rendőrök a posztjukban egyértelműen fogalmaznak: minden ilyen esetben hasonlóan járnak el. “Szóval, aki gyereket, vagy állatot az autóban hagy a nyári hőségben, ezzel életveszélynek kitéve őket, az erre számítson.

Azt sem fogjuk találgatni, hogy esetlegesen megy-e a klíma a lezárt autóban,

ha nem tudjuk kinyitni az ajtót, akkor az élet megóvása érdekében törjük az ablakot.”

Arra pedig senki sem számítson, hogy valaki megtéríti a kárát, azt magának vagy biztosítójának kell rendeznie – tették még hozzá.

Fotó: Lum3n