“Most már többet gondolok a halálra” – Koncz Gáborról dokumentumfilm készült

Dokumentumfilmet forgattak Koncz Gábor életéről. A Gödön élő színész reméli, hogy az alkotás valamelyik televíziós csatornán is látható lesz majd.

Ha 16 esztendős korában egy jól irányzott jobbegyenes után nem kerül a földre a ringben, most talán egy profi ökölvívóbajnokról szólna ez a bizonyos életrajzi film. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész július 8-án lesz 86 esztendős, és Blikknek annak apropóján beszélt, hogy film készül az életéről. A lap szerint élete valóságos hősköltemény: egy aprócska faluból elindulva hódította meg a világot a színpadon és a kamerák előtt.

A stáb forgatott itt, a házunkban, a különleges hangulatú, jurtára emlékeztető, saját magam által tervezett gödi otthonunkban- mondta Koncz Gábor. Majd elmentek Mezőkeresztesre is, ahol “a templom mellett ott áll a szobrom, a közadakozásból, 12 millió forintból készült alkotás is”.

Ennek apropóján azon elmélkedett, hogy mi lett volna, ha marad? “Talán traktorista lettem volna, a környéken a legjobb, igazi brigádvezető. De a Teremtő más utat szánt nekem”

Közben arról is beszélt, hogy

közeledve a 86-hoz egyre többet gondol a halálra, miközben hisz a reinkarnációban.

Csípőprotézis-műtétje óta nehezen mozog, azért a Kammererrel egyesület eredményvárójára, segítséggel, de elment.

Arra viszont büszke, hogy a közönség még mindig szereti. A legutóbbiról azt mesélte,, hogy “felléphettem Mága Zoltán koncertjén, ahol elszavaltam Wass Albert: Üzenet haza című versét, és a közönség visszatapsolt”.