Milliárdok érkeztek Gödre

Közzétették, hogy a gödi különleges gazdasági övezetből származó adóbevételeket mire használták fel 2021 és 2024 III. negyedév közötti időszakban.

Göd város elkülönített fejlesztési és működési alapja a gödi önkormányzat és a fenntartásában működő intézmények, valamint kizárólagos tulajdonában álló gazdasági társaságok fejlesztéseire, valamint önkormányzati feladatellátását szolgáló működési támogatásaira használható fel – olvasható a pestmegye.hu-n.

A Településfejlesztési és működési alap, Göd város elkülönített fejlesztési és működési alapja, valamint a Civil támogatási alap képezi a gödi különleges gazdasági övezetből származó adóbevétel ún. felosztható részét, amelyről a Rendelet fenti szabályai alapján a Pest megyei közgyűlés hoz döntést – az év során befolyó adóbevétel függvényében – évente több alkalommal.

1. táblázat Adóbevétel allokációja

Az alapok együttes összegének 1,9%-át Pest Vármegye Önkormányzata használta fel Gödön az övezetbe tartozó Nemeskéri-Kiss Miklós út menti erdő-telepítésre, illetve előnevelt fák telepítésére, továbbá közvilágítás létesítésére, továbbá az övezetbe tartozó közutak fenntartására 2021-2024. években.

A jelentés számai alapján Gödnek 8,57 milliárd forint jutott 3 év alatt. Ebből 5,526 milliárd az önkormányzat rendelkezésére állt az első két alapból.

A tájékoztató szerint a “civil alapból” Gödre több mint 450 millió forint jutott.