Miután az árvízi védekezés miatt elhalasztottak, hétvégén rendezik meg a II. Gödi Lecsófesztivált! A Hello Göd úgy tudja, hogy már több mint 30 csapat nevezett. Ha kedve tartja, akkor ma, azaz kedden még elfogadnak nevezést a rendezveny@god.hu emailcímen.
Akik kilátogatnak, a versenyzők főztjéből kóstolhatnak majd, de, hogy senki se maradjon le, egy hatalmas kondérban készül a “város” lecsója is. Innen szinte biztosan jut mindenkinek.
Amit a lecsóversenyről tudni érdemes. Az alapvető alapanyagot a szervezők állják
- 5 kg paprika
- 3 kg paradicsom
- 2 kg vöröshagyma
- 1 kg kenyér
- műanyag tányérok
- műanyag evőeszközök
- tűzifa
- szemeteszsákok
- 3×3 méteres sátor
- 1 garnitúra sörpad
A versenyzőktől a következőket várják el:
- bogrács
- bográcstartó állvány
- tűzrács
- kis vájling, fakanál, konyhai eszközök
- főzéshez ízlés szerint hozzávalók (só, fűszersók, rizs, kolbász, stb….)
Arról, hogy mivel és hogyan készül Göd elismert lecsókirálya, Prónai István, itt írtunk részletesen.
A rendezvény szabadtéri, rossz idő esetén is megrendezik.