Ma lép tatamira Göd olimpikonja, Pongrácz Bence

Ma, azaz vasárnap kezdi meg szereplését a párizsi olimpián Göd olimpikonja, a dzsúdós Pongrácz Bence. 66 kilogrammban versenyez. Délelőtt, várhatóan fél 11-től érdemes nézni.

Az olimpián és a paralimpián is lesz gödi induló. Az épek között a dzsúdós Pongrácz Bencéért szoríthatunk, aki július 28-án, vasárnap 10 óra után lép először tatamira a 66 kg-os súlycsoportban, az augusztus 28-án kezdődő paralimpián pedig Szőllősi István súlylökőnek szurkolhatunk majd – erről is beszélt Kammerer Zoltán a dunakanyarregio.hu-nak.

A gödi polgármester, aki nem mellesleg háromszoros olimpiai bajnok, azt üzeni nekik, hogy

mögöttük áll az egész város,

ami nagyon sokat jelenthet; “annak idején nekem csodálatos érzés volt, hogy a nagyobb nemzetközi versenyek alatt éreztem a gödi emberek szeretetét és támogatását.”

Azt talán kevesebben tudják, hogy van még egy klasszikus olimpikonja városunknak a közelmúltból. Kulifai Tamás, aki ősgödinek számít, jelenleg is városunkban él a családjával.

Róla tudni érdemes, hogy 10 évig kajakozott a Gödi SE-ben. 2012-ben, a kajak négyesben lett olimpia ezüstérmes. Ez volt Kammerer Zoltán utolsó olimpiája, tehát ekkor két gödi szerzett olimpia érmet egy hajóban.