Különleges versenyen vettek részt a gödi kajakozók

Gödi kajakozó gyerekek és szüleik vettek részt a budapesti Vivicitta futáson. A Gödi SE kajak szakosztályának edzői fontos kiegészítésnek tartják az ilyen erőpróbákat.

Az április 21-ei budapesti futóversenyre 11 gödi csapat adta le nevezését, mindenki a „félmaraton párban” versenyszámban indult, ahol az első futók 9,2 km-t (nagyrészt a pesti rakparton), a másodikak 11,9 km-t futottak (nagyrészt a budai rakparton). A verseny a Margitszigetről indult, az Árpád híd felőli oldalon volt a rajt és a cél is.

A résztvevő kajakosok a szüleikkel együtt futottak.

13 fiatal kajakos (U12-U14 korosztályokból), és 9 szülő alkotta a párokat, a nevezés során törekedtek arra a résztvevők, hogy a gyerekek gyerekekkel fussanak együtt. A versenyzők egyik edzője, Sinkó László (Simi) is futott, méghozzá egyéniben teljesítette a félmaratont. Simi szerint a fiatalok nagyon élvezték azt, hogy nem volt rajtuk akkora teljesítménykényszer, mint a kajakban, így mosolygósan teljesítették a távot és futás közben is biztatták egymást, amikor meglátták egy-egy társukat (vagy edzőjüket) a mezőnyben.

A gyerekek nem mellesleg egy nappal korábban a Lupa Kupa kajak-kenu versenyen is szerepeltek, az idei kajakos versenyszezon ott rajtolt el.

A futóversenyen az alábbi kajakosok vettek részt:

Benk Lóránd, Erdős Nóra, Farkas Bálint, Garamszegi Ákos, Kecskés Csaba, Kovács Bozsidár, Kovács Merse, Kramer-Boga Emma, Lepkó Sarolta, Mészáros-Komáromy Csanád, Slezsák Tamás, Szabó Balázs, Turi Angéla.

A futásban résztvevők nagy segítséget kaptak azoktól a szülőktől, akik a helyszínre szállították őket, segítettek a ruhák vitelében, hiszen a váltópont nem a célnál volt. Igazi csapatmunka volt ez így, mindenki igyekezett hozzátenni egy kicsit a közös sikerhez.