Helytálltak a Gólyák a Főtáblán

Megkezdődött a kosárlabda U14-es bajnokság főtáblás rájátszása. A Gödi Gólyák bár elvesztették mindhárom meccsüket, az egyik kimondottan szorosra sikeredett.

Ahogy arról korábban a Hello Gödön beszámoltunk a Gödi Gólyák U14-es kosárlabdacsapata bejutott a magyar bajnokság 16 legjobb csapata közé. Ez azt jelenti, hogy országos döntőt játszanak majd. A realitás azt mondja, hogy a B döntőbe kerülhetnek, azaz a 9-16-ik helyért mérkőzhetnek majd.

Addig is azonban három minitornán vesznek részt a Főtáblán. Az elsőt Győrben rendezték a hétvégén. Itt már igazi “profik” jöttek szembe a lányainkkal.

A Győr felnőtt csapata a magyar bajnoki címért hajt, a Kecskemétnek NB I/B-s gárdája van, míg a Csata DSE a legsikeresebb utánpótlásklub Magyarországon.

Az első két meccsen igazolódott a papírforma, de a lányainknak leginkább az lehetett a céljuk, hogy minél több pontot szerezzenek, és szokják a gyors döntéseket igénylő játékot. Ezt megvalósították, hiszen a Győrnek 43, a Kecskemétnek 62 pontot dobtak, ami kimondottan eredményes támadójátékra utal.

A harmadik meccset a Csata DSE/B ellen vívták és itt a győzelemre is volt esély. A harmadik negyed után 54-51-re vezettek a mieink, sőt, volt 55-51 is. Utána azonban nem is a lendület, sokkal inkább a koncentráció kezdett elfogyni, a szabad labdákra a fővárosiak hamarabb csaptak le, és kicsivel pontosabbak is voltak.

A végén 75-69 állt az eredményjelzőn, sajnos nem a mieink javára. (A részletes eredményeket ide kattintva nézheti meg).

Értékelés

A Hello Gödnek a szakvezetés is értékelte a szereplést. Balogné Tolnai Kinga edző úgy látja: “a Kecskemét és a Csata/B ellen is igazi kosárlabda játékot tudtak játszani a lányok. Ami nagyon látszott a hétvégi fordulón, hogy ebben az évben kevés ilyen szoros mérkőzést tudtunk játszani, és ezáltal hiányzik a tapasztalat, a rutin. Sajnos voltak betegek is, akik így is próbáltak 100 százalékon teljesíteni, küzdeni, de ez is kevés volt erre a hétvégére! Ezen a hétvégén nem sikerült a csoda, nem tudtunk mérkőzést nyerni, de nagyon büszkék vagyunk magunkra, hogy idáig eljutottunk. Ez a kis klub nagy szívvel és hatalmas célokkal küzd és hajt tovább!

Folytatás

Újabb minitorna következik, ahol már tudásban hozzánk közelebb álló csapatok érkeznek. Talán nem nagy vakmerőség kijelenteni, itt akár győzelmet is elcsíphetnek a lányok.

A várható ellenfelek:

  • Óbudai Kaszások
  • Törekvés
  • Zsíros Akadémia

A tornára április utolsó hétvégéjén kerül majd sor, még nem tudni, hogy pontosan hol.