Friss bejelentés a MÁV-tól a Gödöt is érintő Jégmadár expresszről

Végre bejelentették, hogy mikortól jár naponta a Jégmadár expressz. Ezzel a vonattal közvetlenül juthatunk el a Balaton déli partjára.

Szombattól indul a főszezoni menetrend a MÁV-nál. A gödieket elsősorban a Jégmadár expressz mentrendje érdekelheti. A vasúttársaság közleménye szerint az elmúlt években népszerű vált Jégmadár expresszvonat a Dunakanyart a Velencei-tóval és a Balatonnal összekötő járat, amelyet tavaly az előszezontól utószezonig több mint 51 ezren vettek igénybe.

Hétvégenként két egységnyi emeletes KISS-ben több mint 900 utas számára biztosítunk ülőhelyet, ilyenkor ez az ország legtöbb ülőhelyet biztosító járata.

A Jégmadár július 8-tól augusztus 23-ig hétköznaponta is közlekedni fog.

Mondjuk a MÁV különböző internetes felületein nem könnyű megtalálni a menetrendet, de mi mutatjuk a július 8-ai indulást. A lényeg, hogy Felsőgödön lehet felszállni a vonatra, Gödön nem.

Konkrét menetrend

8 óra után per perccel érkezik, majd indul tovább, Siófokra 10 óra 28-kor érkezik majd meg. Azaz 2 óra 20 percig tart az út. A végállomás Fonyód. Visszafelé délután fél 6-kor indul Siófokról, és 8 óra előtt pár perccel érkezik Felsőgödre.

Várhatóan júliusban már itt is forgalomba állnak a nagyobb kerékpáros befogadóképességű emeletes járművek. Az utazások kiszámíthatósága érdekében erre a járatra ezután is kötelező marad a kerékpárjegy és a kerékpárhelyjegy váltása (650 Ft). A járatra az utasoknak helyjegy váltása kötelező, de a Balaton-part menti utazásokkor helyjegy nélkül lehet utazni.