Európa-bajnok lett a mi fiúnk, ismerd meg Szabó Vilit

A hétvégén rendezték Pozsonyban az utánpótlás kajak-kenu Európa-bajnokságot. A kajak kettesek között Európa-bajnok lett a Konyecsni Milán, Szabó Vilmos páros.

Az MTI idézi a gödi nevelésű Szabó Vilmos szavait. Eszerint “az előfutamok során észrevettük, hogy a törökök nagyon tudnak a végén indulni, de reménykedtünk, hogy iramból el tudjuk őket kapni. Nagyon boldogok vagyunk, ez volt a maximum, amit ki tudtunk hozni ebből és meglett az eredménye”.

Gödön kezdett

Szabó Vilmosról a gödeiknek annyit mindenképpen érdemes tudni, hogy nevelőedzője a Gödi SE-nél Mizser Diána volt. U14-es korában igazolt el a Honvédhoz, majd onnan a KSI-hez.

Gödön nagyszerű párost alkottak Maszárovits Lászlóval, minden évben nyertek országos bajnoki címet,

ami a pályán tartotta őket és újabb motivációt is adott számukra – mesélt róla a Hello Gödnek a kajakozóink életét jól ismerő “sportapuka”.

Amikor Mizser Diana szülési szabadságra ment, akkor Fazekas Botond irányítása mellett készült Vili és Laci, azután igazoltak el Budapestre.

Ahogy az szokás a szakosztálynál, a nemzetközi bajnokoknak emléket állító márványtáblára Vilmos neve is felkerül nemsokára a Sportház falán – tette még hozzá.

Fotó: MKKSZ.