Elkészült Kincsem macskája, nyújtózkodik

Szombaton délután 4-kor avatják fel a híres gödi versenyló, Kincsem macskájának a szobrát.

A szobor alkotója, közösségi oldalán már megmutatta a macsekot, amelyik éppen nyújtózkodik.

Ahogy arról a Hello Göd az elsők között beszámolt még februárban szobrot kap a híres gödi versenyló, Kincsem pajtása.

Akkor a polgármester járt a szobrásznál. Tóth Dávid fotóján már látható a mű.

A macskát egyébként Csalogánynak hívták és a legenda szerint nélküle a ló nem volt hajlandó futni.

Csalogány

Az enmacskam.hu leírása szerint a gödi birtokon – ahol a híres kanca töltötte fiatal éveit – barátkozott össze Csalogánnyal, az idomár nőstény cicájával. A macska a kezdetektől ott volt Kincsem minden edzésén, majd később versenyein is, ahol nemcsak szuper szurkolóközönséget, hanem komoly lelki támogatást is nyújtott számára. Olyan mély bizalmi kapcsolat volt köztük, hogy sokszor a cica a ló hátán ücsörgött.

A keresés

Egyszer a boulogne-i kikötőben a macska elkóborolt az istálló mellől, és mire észrevették az eltűnését, sehol sem találták. Kincsem egyszerűen nem volt hajlandó megmozdulni, pedig éppen indulásra készültek. Tehát keresni kellett, sőt jutalmat tűztek ki annak, aki megtalálja az elveszett állatot. Így végül megkerült a cica, amikor pedig újra találkozott a lóval, az hatalmas nyerítéssel üdvözölte, majd az elbeszélések szerint odadugta hozzá a fejét, ezzel jelezve azt, hogy mennyire örül. Ezután természetesen gond nélkül elindult a következő versenyre.

Avatás, de zártkörű

A szobrot egyébként szombaton délután 4 órakor avatják fel ahol a polgármester is beszédet mond. Ez persze nem meglepő, hiszen a macskaszoborról képviselői határozat is született.

Az már egy másik kérdés, hogy a rendezvény, amelyet a művelődési központ szervezett, zártkörű, és arra a polgármester is mint vendég van meghívva. Mindenesetre a Hello Göd úgy tudja, hogy pár szót ő is mondani fog az avatáskor.