A nyertes pályázók átvehették a Kor Kontroll Társaság, a Magyar Elhízástudományi Társaság, valamint a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége rendhagyó receptversenyének díjait.
A kreatív receptek felülmúlták a zsűri várakozását, idei pályázók Budapestről, Kunbaracsról, Szentendréről, Tatabányáról, Mezőkovácsházáról, Győrből, Miskolcról és még sok-sok vidéki városból küldték be receptjeiket, a hazai gasztrokultúrát floridai receptek is színesítik, hiszen onnan is érkeztek ötletes variációk.
Jelentkezők között akadt háziasszony, újságíró, dietetikus, táplálkozáskutató, egészségfejlesztő-, de ügyvéd is. Többen öngyógyításképpen- gyomor és bélpanaszaik enyhítéséért kezdtek el fermentálni- ma gyártanak és forgalmaznak is fermentált ételeket.
A három dobogós
- Román Krisztina rétes kovászolt lilakáposztával,
- Dr. Kazsimérszki Alida fermentált céklalében marinált tojás, lila édesburgonya salátával,
- Soós Viktória újhagymás & gombás selyemkrém, növényi krémsajtból
készített ételt.
Kiváló helyezést értek el: Fassang Noémi, Péterfia Éva, Veér Károly, Erdélyi Krisztina, Fajkuczius Melinda, Marton Melinda és Szekeres Lajosné – írta a társaság a közleményéban.
Ami még Gödöt illeti: a hétvégén a fermentálásról tartanak foglalkozást a József Attila Művelődési Házban.