Valamit mérnek, de nem azt, félreértés az M2-es gödi traffipaxáról szóló pletyka

Nincs VÉDA kapu, se fix traffipax az M2-en ott, ahol sokan azt sejtik. Utánajártunk a közösségi médiában terjedő pletykának.

A közösségi médiában jelent meg, hogy bekapcsoltak volna egy állandóra telepített tarffipaxot (VÉDA kaput) Gödnél, az M2-esen. Egész pontosan a 25-ös km-nél, ami praktikusan a Shell kútnál lévő részt jelenti. Mindezt annak alapján írták, hogy az autopalyamatrica.hu-n létezik egy táblázat, amely a sebességmérők listáját tartalmazza. Igaz úgy fogalmaznak, hogy “minden évben újabb sebességmérő kamerák kitelepítésén dolgoznak a hatósági szervek országszerte, így cikkünk eszerint frissül”. Ebben valóban benne van egy gödi helyszín a “25+841“-esként meghatározva.

A Hello Göd úgy gondolta, hogy a posztolgatás helyett inkább a “hivatalos szerveknél” érdeklődik.

A rendőrség azt írta, hogy “az Ön által jelzett útszakaszon/ponton a rendőrség nem mér sebességet. Javasoljuk, érdeklődjön a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél!”

Megtörtént, innen már hosszabb választ kaptunk. Azt írták érdeklődésünkre, hogy “a kérdéses helyszínen nem VÉDA, hanem a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ellenőrző kapuja található, előtte pedig Traffic Control tábla szerepel, ami azt jelzi, hogy olyan szakasz következik, ahol súlymérő- vagy úthasználati jogosultság ellenőrzésére kerül sor.

Tehát ennél a helyszínnél nincs fix sebességmérés.

Ettől függetlenül arra biztatjuk a közlekedőket, hogy ha van, ha nincs sebességmérés ezen a helyszínen, akkor figyelmesen és a sebességhatárokat betartva közlekedjenek saját maguk és a többi közlekedő biztonsága érdekében”.

Magyarán az adott útszakaszon, ahol egyébként 110 km/h a megengedett sebesség, azért tessék szabályosan vezetni – ajánlották a “hatósági szervek” a gödi autósoknak is.