Új traffipaxok Budapesten, néhány a gödi autósokat is érintheti

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon tudatta: zajlik az állandóan működő sebességmérő kamerák telepítése.

Az eredetileg tervezett 45 darab, egy-egy sáv mérésére alkalmas kamera helyett 26 darab olyan modernebb sebességmérő kamera telepítésére került sor, amelyek összesen 46 sáv forgalmát képesek figyelni – írja a 24.hu.

A főpolgármester azt is bejelentette, a sikeres tesztüzemet és a fixen telepített sebességmérő kamerákat jelző közúti jelzőtáblák kiszerelését követően a következő hetekben kerül sor arra, hogy éles üzemben immár bírságolja is a rendőrség a szabályszegő gépjárművek üzemben tartóit.

A bírságbevétel a rendőrség bevételét képezi, az üzemeltetés költségei a Fővárosi Önkormányzatot terhelik.

Az új kamerákról egy térképet is közzétettek, összesen 17 helyszínen mérik majd újonnan az autókat 26 kamerával, 46 sávon.

Mi úgy számoljuk, hogy 4 olyan eszköz lesz, amelybe akár naponta belefuthatnak a gödi autósok. A “legveszélyesebb” az Árpád hídnál, egész pontosan a Népfürdő utcánál lesz, 4 sávot figyelnek vele. Ezen a Belváros felé vezető útvonalon van a másik, a Váci úton, a Lőportár utcánál.

Ha valaki a budai oldalon halad dél felé, akkor a Szentendrei úton két helyen futhat bele a traffipaxba. A Monostori útnál (közel a rómaifürdői strandhoz) és szintén beljebb, a Raktár utcánál, amely már közel van az Árpád híd budai felhajtójához.