A rendőrség korábban elengedte az Árpád hídi tragédiát okozó sofőrt, már tudható, hogy ki volt az ámokfutó

Egy 43 éves férfi okozta azt az éjjeli balesetet a budapesti Árpád hídon, amelyben hárman vesztették az életüket

 A tragédia okozója egy egyedül élő 43 éves férfi. A közösségi oldala alapján nem vetette meg a bulizást, szeretett horgászni, kissé gyökértelennek tűnő életet élt: gyakran váltott munkahelyet, dolgozott külföldön is – írja a Blikk. Úgy tudják, hogy mostanság vidéken élt és vendéglátósként dolgozott.

A lap a húgát érte el, aki csak annyit mondott, hogy “szerethető ember volt, saját családja nem volt, csak mi, testvérei voltunk neki” – válaszolta szűkszavúan megkeresésünkre a húga.

A tragédia vétlen áldozata lett egy 34 éves autóvezető és 32 éves utasa, egy másik, szintén vétlen autóból a sérülteket a tűzoltók vágták ki.

Az éjszakai halálos száguldás úgy kezdődött, hogy július 3-án este, tíz óra táján a III. kerületben, a Tavasz utcában lépett oda egy parkoló taxihoz, melynek vezetőnője a kocsi mellett állva dohányzott. A férfi beugrott az üresen hagyott vezetőülésre, elindulásában a taxis próbálta meggátolni, ám nem járt sikerrel. Végül a menetiránnyal szemben hajtott fel a hídra, ahol karambolozott.

Először egy szürke Hyundai gépkocsinak ment neki, itt csak anyagi kár keletkezett, majd tovább hajtott Pest felé és akkor jött a végzetes ütközés.

A három áldozaton túl négy embert vittek kórházba, ketten könnyebben, ketten súlyosan megsérültek, amikor azaz az autó beléjük csapódott amelyikben a vétlen áldozatok utaztak.

Az is kiderült a rendőrség tájékoztatása alapján, hogy július 3-án reggel intézkedtek vele szemben. Bódultnak tűnt, ezért átkutatták és droggyanús anyagot találtak, ezért előállították, később viszont szabadon engedték.

Frissítés!

Politikailag is kényes részletet vél tudni a hvg.hu. Azt írják, hogy a Schadl-ügy egyik tanúja a vétlen áldozatok egyike.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán.