Szlovákiában győztek az U19-es focistáink

"Július 31-én kezdtük meg a felkészülést az u19-es csapattal az idei szezonra. Nem titkolt célunk, hogy szeretnénk a dobogón végezni a Pest Vármegyei I. osztályban" - írta a Hello Gödnek a csapat edzője.

Ahogy olvasóink megszokhatták örömmel számolunk be a valóban amatőr focistáink életéről, eredményeiről. Ezen a hétvégén Szlovákiába utaztak a fiatalok, ahol két mérkőzésen és két edzésen vesznek részt a srácok.

Edzőjük, Lukács Zoltán Gabriel beszámolója szerint pénteken már lejátszották az első mérkőzést Ajnácskő ellen, amit 5-3-ra megnyertek.

“Ide szeretünk visszajárni, mert pazar helyen van a pálya, és nagyon jól fogadnak minket. Olyan mintha otthon lennénk, és ezt Tóth Tamásnak klubvezetőnek köszönhetjük” – írta a miniedzőtáborról a mester.

A mérkőzés

“Szép kombinatív játékhelyzetekből szereztük a gólokat. Az első félidő végén 1-0 ra vezettünk, de a második félidő elején volt egy 15 perces rövidzárlat, ahol az ellenfél megfordította a mérkőzést. Erre épp időben reagáltunk és egyenlíteni tudtunk. Onnan könnyebb dolgunk volt, de a mérkőzés végig izgalmas és eseménydús volt.”

Olimpia is

“Este megnéztük közösen, hogy a vívóink hogyan szerzik meg az aranyérmet. Majd egy kis csapatépítőjáték is volt a taktikai eligazítás mellett” – tudtunk meg részleteket.

“Szombaton reggel edzés, délután edzés, majd a városban falunap van, és itt kaptak a játékosok szabadfoglalkozásra lehetőséget. A teljes menetrend elég szigorú, hiszen Hutkai Attila kapusedzővel és Vincze Norberttel, aki a felnőtt csapat edzője azt tűztük ki, hogy a gyerekek már most érezzék azt, mintha egy felnőtt csapat tagjai lennének.

Még egy meccs vár a fiatalokra.

A felkészülési időszakban 7 mérkőzésünk lesz, a bajnokság (megye I.) pedig szeptemberben 7-én kezdődik” – kaptunk részeletes tájékoztatást a szlovák túra apropóján.