A csapatok változatos lecsókkal készültek: volt erdélyi lecsó, bajai lecsó (sok paprikával), tojásos lecsó, platnis lecsó, de elkészült a „Város Lecsója” is, amelyet a helyi konyhás hölgyek főztek, menzás ízvilággal, sok kolbásszal és szalonnával.
A fesztivál különlegessége volt, hogy a nemrégiben országos lecsófesztivált nyert Gödi Galery csapata is főzött – igaz, versenyen kívül, hiszen vezetőjük, Prónai István a gödi zsűriben foglalt helyet.

Ők készítették el az „Ország Lecsóját”, amelyet becsületkasszából lehetett kóstolni. A jótékonyságból 116 ezer forint gyűlt össze, amelyet a Boldogságcseppek Alapítvány javára ajánlottak fel. A népszerű lecsó fogyott el elsőként.

A Hello Göd szerkesztőségének egyik kedvence a lecsókrémleves volt, amelyet palacsintával és töpörtyűvel tálaltak – az ötlet nagy sikert aratott.
A zsűri idén is több kategóriában díjazta a csapatokat
- Főzőverseny győztese: a címvédő Motorversenyző Rt.
- 2. helyezett: Gödi Szivárvány Bölcsőde (1-es rajtszám)
- 3. helyezett: Szerencsétlenek (29-es rajtszám)
- Legkreatívabb lecsó: LECSÓS BT.
- Legjobb ízhatás: FRONTEAM
- Legegységesebb csapat: Gödi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.
- Citromdíj (legkevesebb pont): Falra hányt borsók
A szervezők minden csapatot színpadra szólítottak, ahol a gárdák méteres Nagykunhús kolbászt vehetett át, a díjazottak pedig oklevelet és kupát is kaptak.
A rendezvény 14 órakor nyitotta meg kapuit a közönség előtt, a lecsók nagyjából 16 órára készültek el. A fesztivál idén is bizonyította, hogy a gödi közösség összetartó, kreatív és jótékony – a lecsó pedig minden formájában igazi közönségkedvenc maradt.