Rangos elismerést kapott Göd volt polgármestere

Az igazságügyi miniszter augusztus 20. alkalmából állami kitüntetéseket adott át hétfőn Budapesten.

Azért részesülnek kitüntetésben ezen a napon az arra érdemesek, mert az állam az alkotó ember iránt fejezi ki megbecsülését – mondta Tuzson Bence a díjak átadásakor.

A miniszter úgy vélekedett, hogy érdemes végig gondolni, milyen Szent István királyt ünneplünk augusztus 20-án. Volt, aki az erős vezetőt, volt, aki a szent királyt és volt aki a hadvezért látta benne. Egy erős kezű, szent vezetőre szükség is volt abban az időben, mert akkor még nem dőlt el, hogy Magyarország el tud-e indulni a keresztény országok útján, és nem dőlt el, hogy Szent István kézben tudja-e tartani az országot.

Amikor az államalapításra emlékezünk – folytatta térségünk országgyűlési képviselője – elsősorban arra emlékezünk, hogy Szent István alkotó király volt, mi, az utódok pedig a megmaradás képességét örököltük tőle.

Végül megköszönte a kitüntetetteknek, hogy a saját területükön a nemzet és az ország érdekében alkottak maradandót. Az alkotásaikkal, a tetteikkel pedig összeadják és kirajzolják azt a mozaikot, amely Magyarországot jelenti.

Tuzson Bence augusztus 20. alkalmából a Magyar Érdemrend tisztikeresztje, a Magyar Érdemrend lovagkeresztje és a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetéseket adta át az ünnepségen.

Markó József Göd város érdekében végzett munkáját, – 2006-tól 2019-ig volt polgármester -, Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetéssel ismerték el.