Megkértük az immáron érmes lecsómester, hogy számoljon be, miképpen történt a díjazásuk.
Prónai István azt írta nekünk, hogy “a zsűri azt mondta, hogy
szerencsés volt a lecsó hagyományos összetétele úgy, hogy belecsempésztük az szakács egyéniségét.
Ami magát a lecsójukat illeti szerinte a fő szempont a kóstolásnál a paprika állaga volt. Nem főtt e túl, de ne is maradjon nyers.
A zsiradék megfelelő aránya is számít ilyenkor. Értékelték emellett a csapat egyenruháját, a bemutatkozó beszédet, a csapattársunk által sütött kenyeret is.
Verseny
Úgy látja, hogy erős volt a mezőny, miközben sok helyi indult. A tálalás sokat számított, a “kevesebb néha több” elvet is figyelembe véve.
Ami versenytársakat illeti úgy érezték, hogy “itt aztán felköthetjük a gatyát”, hiszen az egyik szakács a verseny 20 évéből 14-szer indult már.
Prónai István végül azt emelte ki, hogy az emberek barátságosak, udvariasak és segítőkészek voltak, arról már nem is beszélve, hogy a Balatonhoz csak 20 métert kellett sétálni és máris csobbanhattak.
2025-ben is
A jövő évre a polgármester személyesen invitált minket – tette még hozzá a gödi lecsómester.