Őrülten száguldozhatott a verőcei tragédia motorcsónakvezetője

Hatalmas sebességgel haladt az a motorcsónak a Dunán, amely ütközött egy szállodahajóval. Az egyetlen túlélő szerint halálfélelme volt, és kérték a motorcsónak vezetőjét, hogy lassítson, de nem tette meg.

Halálfélelme volt a motorcsónakban az egyetlen túlélőnek – az RTL Híradó információi szerint ezt mondta a verőcei hajóbaleset egyetlen túlélője. Az olasz férfi a kihallgatásán állítólag azt mondta: egy darabig élvezték a száguldást, de később többen is kérték a vezetőt, hogy lassítson.

A férfi a baleset előtt nem sokkal ismerte meg a magyarokat, akik felajánlották, hogy Nagymarosról elviszik Vácra. Úgy tudni, hogy a baleset pillanatában a motorcsónak hátsó részében állt. Kulcscsont és arccsont törést szenvedett, nemrég engedték ki a kórházból.

A nyomozás még tart, de az RTL Híradónak nyilatkozó szakértők szerint nemcsak a szállodahajó kapitánya hibázhatott. A motorcsónak vezetője több szabályt is megsérthetett.

A motorcsónakbaleset áldozatain nem találtak mentőmellényt. Heten vesztették életüket a balesetben. A szállodahajón nem sérült meg senki.

Közben a Blikknek beszélt az az exkatona, aki megtalálta a hatodik áldozatot, Olivért.

“A hátán látszott, hatalmas ütést kaphatott, megsérülhetett a gerince az ütközéskor, abban a pillanatban életét veszthette”

– mondta a lapnak, amely további, drámai mondatokat is idéz tőle.

Fotó: MTI.