“Nem akarok fizetett focisták ellen játszani” – a gödi gólzsák a foci szeretetéről

8-0-ra nyert a Gödi SE a megye III. legutóbbi fordulójában. Martin-Gál Miklós újabb két gólt szerzett. A gólkirály-jelölttel ennek apropóján beszélgettünk.

Martin-Gál Miklós immáron 29 évesen 29 gólnál tart a Pest megye III. északi csoportjában. A hétvégén a Nagymarosnak talált be kétszer is. A Hello Göd ezek után kereste meg a gödiek “gólvágóját” egy kis beszélgetésre, amelyet írásban folytattunk le.

Egy-egy ilyen 8-0 után gratulálnak a munkahelyeden?

Mivel a kollégám az egyik ellenfél csapatban játszik, ezért általában nem nagyon szokott gratulálni annak, ha nyerünk.

Tudják, hogy focizol, és milyen szinten?

Igen, mivel ahogy előbb említettem, ő ugyanott focizik.

Mit jelent neked a labdarúgás a megye III-ban?

Szerintem a megye III-ban a focinak semmi másról nem kellene szólnia, csak arról, hogy munka után az edzéseken, illetve hétvégente jól érezzük együtt magunkat, eredménytől függetlenül.

Mennyit edzetek és milyen intenzitással, egészségmegőrzés, vagy hobbiszerű mozgás?

Heti 3 edzésünk van, teljesen hobbi szinten. Csak annyi, hogy azért a pályán a második félidő végén ne haljunk meg.

És mit jelentene, hogy te lehetsz a gólkirály a bajnokságotokban?

Nem nagyon érdekel, hogy én leszek-e a gólkirály, mivel ez egy csapatsport, rajtam kívül van másik 10 társam a pályán, nélkülük nulla gólom lenne.

A csapat amúgy fel akarna jutni a megye II-be? Bár látom, hogy kevés az esély rá, de az érem simán meglehet…

Egyáltalán nem célunk feljutni, mi a következő 20 évben teljesen jól éreznénk magunkat a megye III-ban, mert csak hobbi szinten csináljuk, tisztában vagyunk azzal, hogy mi nem tudunk és nem is akarunk olyan csapatok ellen játszani, akik fizetést kapnak ezért a hobbi fociért, úgyhogy ez nekünk bőven elég.

Az már a munka mellett sok lenne?

Egyedül tavaly a megye IV-ben volt kitűzött cél a bajnoki cím, a megye III. nekem is bőven elég, az első szempont a jó hangulat, az eredmény másodlagos.

Néztem az MLSZ-adatlapodat, csak Gödön játszottál, sosem gondoltál arra, hogy legalább “félprofi” legyél, mondjuk az NB III-ban?

Fiatalabb koromban hívtak sok helyre, magasabb osztályokba is, de sosem akartam máshol focizni, egy pillanatig se gondolkoztam a váltáson.

Azért van olyan focista akivel szemben egyszer a pályára lépnél, kit “próbálnál ki”?

Nincs ilyen, nekem bőven elég kihívást nyújtanak a megyei védők.

Végül, mondjuk Dibusz Dénesnek 5-ből hány 11-est tudnál berúgni?

Két héttel ezelőtt 5 lett volna a válaszom, de az elmúlt hetekben “olyan jól” rúgom a büntetőket, hogy már az se biztos, hogy egyszer is eltalálnám a kaput.

És még egy kérdés, a fotón, amit küldték, nagyon sok kupa és érem van, a megyei bajnokságban nincs ennyi, honnan vannak?

Azt sejtheted, hogy imádok focizni, kispályás kupák, helyi tornák, mindenen szívesen játszom, és azokon gyakran nyertünk már. Tudod, a foci öröméért.