Ma még esik, de keddtől jön a száraz idő

Borult időre számíthatunk hétfőn, de délutántól már lassan elkezd szakadozni a felhőzet, addig több alkalommal várható időszakos, változó intenzitású eső.

Délután szűnik meg a csapadék, de egész délelőtt esni fog még hétfőn. A hőmérséklet napközben 14, 15 fok körül valószínű.

A következő napokban már egyre több napsütésre számíthatunk, és a csapadékhajlam is jelentősen csökken, a hét közepén már csak helyenként eshet. A csúcsérték már országszerte 20 fok környékén alakul.

A vízügy tájékoztatása szerint a következő 6 napban a Dunán Adonyig a III. fok szintje fölötti, lejjebb több helyen az I. és II. fokú árvédelmi készültségi szintet meghaladó vízállásokra van kilátás.

A Lajtán akár a valaha mért legmagasabb értéket megközelítő, míg a Rábán és a Murán a II. fok szintje körüli tetőzésekre számítanak.

Budapesten az alsó rakpartot kedden érheti el a víz.

A Duna hétfő reggel 6 órakor 406 centi volt Gödnél, az eddigi legmagasabb vízállás 834 centiméter volt.

A Közép-Dunavölgyi Vízügyi Igazgatóság területén itt kérnek segítséget az emberektől: Budakalász, Dunabogdány, Dunakeszi, Kismaros, Kisoroszi, Leányfalu, Nagymaros, Százhalombatta, Szentendre, Szob, Sződliget, Tahitótfalu, Tass, Vác, Verőce, Visegrád, Zebegény.

Fotónk Észak-Budán készült a Dunáról.