Közmeghallgatás lesz a Samsungról

A gödi Samsung-gyár biztonsági jelentésének soron kívüli felülvizsgálatáról tartanak közmeghallgatás

Pest Vármegye Közgyűlésének Elnöke közmeghallgatást tart a Samsungról. Erről jelentettek meg közleményt.

A gyár a biztonsági jelentés soron kívüli felülvizsgálatával kapcsolatos közmeghallgatást két lépcsőben tartják. Először is szeptember 12-én 6 és 22 óra között az emberek elmondhatják észrevételüket a 0612336831-es telefonszámon. A megadott telefonszámon hangposta rögzíti az elhangzott véleményeket (a szám hívását követően várni kell, míg a hangpostafiók bejelentkezik). Kérik, hogy a véleményét maximum 5 percben foglalja össze, ezt követően a hangposta automatikusan megszakítja a hívást.

2024. szeptember 12-én a biztonsági jelentéssel kapcsolatos kérdéseit a velemeny@pestmegye.hu címre is várják.

A megadott időszakban feltett kérdésekre a 2024. szeptember 18-án 11 órától válaszol az illetékes hatóság, valamint az üzemeltető.

A válaszokat élőben nézheti a YouTube-on.

A közlemény érdekes része, hogy a “hatóság az üzemeltető által benyújtott dokumentáció, illetve az esetleges hiánypótlás során tett kiegészítések és a helyszíni szemlén tapasztaltak alapján, – mérlegelve a közmeghallgatás jegyzőkönyvében foglaltakat – határozatában feltételes vagy feltétel nélküli katasztrófavédelmi engedélyt ad az üzemeltetőnek, vagy a benyújtott katasztrófavédelmi engedély iránti kérelmét elutasítja, amennyiben a jogszabályban foglalt kritériumok nem teljesülnek.