Hatalmas római kaland a gödi kosárlabdázó számára

Egy gödi kosárlabdázó is rangos kosárlabda-tornán vesz részt Rómában. Agbemasu Alexandra a Csata DSE játékosa. A meccseket élőben közvetítik az interneten.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk két tehetséges gödi kosárlabdázót leigazolt Magyarország legjobb utánpótláscsapata, a Csata DSE.

A budapesti gárda, amely idén az U14-es országos bajnokság komoly esélyese (a Gödi Gólyák is bent vannak a legjobb 16-ban és április végén újabb minitornán vesznek részt) jelenleg egy rangos olaszországi tornán vesz részt.

A csapat tagja a korábban Gödön játszott Agbemasu Alexandra is.

A Csata DSE beszámolója szerint a lányok kedden az “örök várost” járták be, megnézvén a nevezetességeket és persze nem hagyták ki az olasz pizzát sem.

Szerdán aztán már játszottak. Imponáló fölénnyel győztek le egy bolognai együttest 85-38-ra. Alexandrának is sikerült pontokat szereznie. Az olaszok pedig lelkendezve írtak a magyarok teljesítményéről.

Ma azonban a torna legerősebb csapata, a tavalyi győztes firenzei gárda vár rájuk. Annyit tudni érdemes, hogy Olaszországban más a korosztályi besorolás és a magyar csapat egy évvel fiatalabb játékosokból áll, azaz 15 évesek ellen szállnak harcba. Ebben a korban ez még sokat számít.

Az olaszok értékelése szerint ez lesz a csúcsrangadó, amely magyar idő szerint 11.20 perckor kezdődik és itt tudja akár élőben is követni. Azt mondták a csapatvezetőinknek, aki itt nyer, az minden bizonnyal tornagyőztes lesz. Megnézve az ellenfelet, komoly küzdelem lesz.

Természetesen a magyarokkal lelkes szülők is utaztak Rómába.

Mindenesetre Alexandra talán először játszhat európai szintű, meghívásos sporteseményen és az már most örök sport- és kulturális élmény lehet a számára.