Ha egyszer jó a buli – képes beszámoló a városi szülinapról

Telt ház, örömünnep, hatalmas hangulat - így köszöntötték a gödiek a 25 éves várost. Akik korán érkeztek, azok a tortából is kaptak kóstolót.

Csoki, epres vagy citromos – a hivatalos megnyitó idején még csak ez volt a kérdés. Mármint, hogy melyik szülinapos városi tortából kér a kedves látogató. Közben a polgármester megszelte a “hivatalos” városi tortát, és ezzel elindult a II. DunaFeszt a Feneketlen-tónál.

A NE HARI APURA zenekar nyitott a színpadon, ahogy az ugrálóvárak és a büfék is. Egy sör 800 Ft és zsíroskenyér is volt 500-ért, de a sima hotdog 1000 forintja és is méltányosnak mondható.

Az emberek 8 óra körül kezdtek érkezni a buli helyszínére, hiszen ekkor kezdett a TNT. A szervezők tájékoztatása szerint egyébként majd 5000 karszalagot osztottak ki, magyarán erősen teltház gyanús volt a rendezvény.

Titkos üzenet a széllel, és egy estére volt Híd a folyón – persze, hogy a TNT együttes jóvoltából. Majd jöhetett a Balatoni nyár és a Bál az Operában is a Feneketlen tó partjára költözött – a legendás KFT zenekar hozta el ezt a gödieknek.

Ekkor már teljesen megtelt a rendezvénytér, remek hangulat uralkodott a közönség soraiban, családok, baráti társaságok énekelték-táncolták végig a közkedvelt slágereket.

Ünnepi beszéd

Kammerer Zoltán polgármester köszöntőjében arról beszélt, hogy milyen jó, hogy a majdnem kettészakadt nagyközség 1999-ben várossá vált. Mint fogalmazott, az elmúlt 25 évben sok minden változott, de ami a legfontosabb, Gödnek sikerült megőriznie kedves, békebeli kertvárosi hangulatát és otthonosságát.

Örömmel állapította meg, hogy egyre népszerűbbek ezek a kötetlen hangulatú városi összejövetelek a Feneketlen-tónál.

A közösségépítő rendezvények az ősszel is folytatódnak, szeptemberben jön a második Lecsófesztivál, októberben pedig a hagyományos Szüreti Lovas Felvonulás és Bográcsfőző verseny, egy friss csavarral.