Felrobbantotta a netet a gödi fociedző, országos szaklap is írt Lukács Zoltán Gabrielről

Két nap alatt valósággal szárnyra kapott a Facebook-oldalunkon az U19-es labdarúgóinknak tartott edzői motivációs beszéd videója. A Hello Göd videóját szerda reggelig 126 ezerszer nézték meg.

Már 125 ezernél is többször játszották le szerda reggelig azt a videót, amelyen a Gödi SE U19-es csapatának edzője a Kőbánya elleni mérkőzés szünetében további erőfeszítésre sarkallja játékosait. A meccsről a Hello Gödön elsőként számoltunk be, melyen fiataljaink 6-1-re nyertek, Lukács Zoltán Gabriel még a szünetben tartott beszédet.

A videó soha nem látott érdeklődést váltott ki. Közösségi oldalunkon többen gratuláltak a mesternek, mondván “ilyen magyar edzőkre és szemléletre volna szükség”, “kár, hogy nem ilyen edzőm volt gyerekként”, “valami ilyesmiről kellene szóljon az utánpótlás-nevelés”.

A kirobbanó médiasiker után megkerestük a volt gödi labdarúgót, hogy honnan jött ez a szigorral átitatott lelkesedés, szemlélet.

Lukács Zoltán Gábriel elmondta:

Barcelonában végezte edzői iskoláját és ott tanulta meg a motiválás fontosságát is.

Legyen szó megyei bajnokságról, vagy NB I-ről. Ha az utóbbiban lenne edző, akkor ott is ezt a szemléletet képviselné.

Ami a beszédet illeti azért is veszik fel, mert kíváncsi játékosai reakciójára, mert ebből is sok minden leszűrhető. Arra is ösztönzi őket, hogy maguk is fogalmazzák meg elvárásaikat és tudják értékelni a teljesítményüket. Ennek példájára újabb videót küldött lapunkban, amelyen a csapatkapitányuk beszél.

A csapat egyébként hétvégén ismét pályára lép, az Deákvár lesz az ellenfél, amellyel korábban 2-2-es döntetlen játszottak. A mérkőzés idegenben lesz vasárnap 11 órakor.

A példátlan médiasikerre a magyar szaksajtó is felkapta a fejét. Az NB1.hu számolt be a fiatal gödi focistáknak mondott motivációs beszédről.