Fehérvári Kitti tornagyőzelme új csapatával

Sikeres nemzetközi tornákon vett részt két gödi kosárlabdázó. Fővárosi csapatukkal Prágában tornagyőzelmet arattak és Rómában is helytálltak lányaink.

Négynapos húsvéti tornán vett részt Prágában a Csata DSE U13-as kosárlabdacsapata. Ahogy arról a Hello Gödön korábban már beszámoltunk, két gödi tehetséget is leigazoltak még tavaly ősszel a fővárosiak.

Fehérvári Kitti ezúttal a serdülő bajnoki címre esélyes gárda U13-as csapatában kapott helyet. Edzőjüktől, Solymosi Noémitől kértük beszámolót, különös tekintettel a Gödi Gólyák korábbi erősségére.

Az edző tájékoztatása szerint már szerdán elutaztak, így volt lehetőségük megnézni a csodás várost mert csak másnap délután játszották első mérkőzésüket.

A tornán 10 csapat vett részt két ötös csoportban. A magyarok az összes csoportmeccsünket megnyerték pedig szlovén, cseh és szlovák csapatok jöttek velük szemben. Taktikailag képzettebbek és fizikailag is erősebbek voltak az ellenfeleknél.

A döntőben egy szlovén ellenfelet tudtak le imponáló fölénnyel, 54-21 lett a Csata DSE javára.

A Hello Göd számára külön értékelést kértünk Fehérvári Kittiről. Solymosi Noémi azt írta: “Kittinek ezzel a tornával tudtuk növelni az önbizalmát, hiszen az új csapata nagy ugrás volt számára. Egyénileg dinamikus megindulása van és fizikailag is nagyon kimagaslott a mezőnyből. Szép tempódobásokat értékesített és a védekezésben is nagyon hasznos lepattanókat szerzett. Elégedett vagyok a játékával, hiszen már kezdi hasznosítani azokat a dolgokat, amiket a Csatában tanul nap mint nap”.

Ahogy arról beszámoltunk Abgemasu Alaxendra Rómában járt az eggyel idősebbekkel. Négy meccsből hármat megnyertek, és csak a későbbi győztestől kaptak ki egyetlen ponttal. Azt tudni érdemes, hogy az olasz csapatok egy évvel idősebb, azaz 15 éves lányokból álltak.