Elhalasztják a lecsófesztivált

Egy héttel elhalasztják a lecsófesztivált, Göd azonban egyáltalán nincs veszélyben a Duna áradása miatt.

Az operatív törzs összehívását nem tartották indokoltnak, mert Gödön nincs árvízi vészhelyzet, az árhullám levonulását felkészülten várjuk – írja a gödi polgármester.

Kammerer Zoltán azonban azt is bejelentette, hogy mivel “elővigyázatosságból elrendeltem az I. fokú helyi vízkárvédekezési készültséget a városban, ezzel eldőlt az is, hogy a most szombatra tervezett II. Gödi Lecsófesztivált egy héttel később rendezzük meg Bócsán”.

A fesztivál helyszíne amúgy teljesen védett lett volna az áradástól, tehát a Duna miatt erre nem volt szükség. Más kérdés, hogy egy ilyen mulatság a jelen helyzetben furán vette volna ki magát miközben Dunakeszin és Sződligeten komolyan védeni kell a város egyes részeit.

Amúgy a szödligeti polgármester arról posztolt, hogy csütörtökön déltől átmenetileg ingyenes lesz az M2-es, mert várhatóan lezárják a régi 2-es utat. Juhász Béla az InfoRádióban arról is beszélt, hogy elhalasztják a gödi lehajtó útépítés miatti lezárását is valamint tanítási szünetet is kérvényeznek a településen.

Vízállás

Szerda reggel 618 centit, (101 centis emelkedés egy nap alatt) mértek Gödnél, a 2013-as vízállás 834 centi volt. A tetőzést szombatra várják a szakemberek.

Időjárás

Szerdán a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Az északkeleti, keleti szél napközben megélénkül.

A hőmérséklet délután 24, 25 fok körül alakul. Késő este 17 fok valószínű.

Frissítés!

Orbán Viktor rendkívüli tájékoztatóján arról beszélt, hogy “a Duna túlpartján Vácnál szükség lehet pénteken a 2-es főút részleges lezárására.” Azaz nem csütörtökről beszélt.