“Elégedett vagyok, az aranyat sose tudjuk meg” – értékelt Varga Ádám gödi edzője

Ahogy arról a közösségi oldalunkon beszámoltunk, olimpiai ezüstérmet nyert Varga Ádám a kajak 1000 méteren. A sportolónak gödi edzője van.

Ahogy arról a Hello Gödön már beszámoltunk a KSI-ben versenyző Varga Ádámnak gödi edzője van Matyus Zsolt személyében. A szakmában közismert róla, hogy dolgozni szeret, nem beszélni, ezért örömmel vettük, hogy lapunk kérésére SMS-ben rövid értékelést adott tanítványa olimpiai ezüstérméről.

Azt írta:

Elégedett vagyok, azt pedig sosem tudjuk meg, hogy Ádámban benne volt-e a futam alapján az aranyérem

– fogalmazott nekünk Matyus Zsolt.

A kajak férfi 1000 méter hihetetlen izgalmak után dőlt el a cseh Dostal javára. Az ezüstérmes Varga Ádám szokatlan taktikát választott a döntőben, de azt mondja, hogy nem bánta meg.

“Elég érdekes taktika volt tőlem, nem sokszor csináltam olyat komoly versenyen, hogy lemaradok az elején és a végét húzom meg. Viszont bekerültem (Fernando) Pimenta és (Kopasz) Bálint közé, és ők megszokták húzni az elejét, így bennem volt, hátha kifárasztják egymást. Sok hínár is volt a pályán, végül az döntött, hogy mindenki kicsit fáradtabb, ezért kicsit lazábbra vettem az elejét. De

örülök, hogy ezt a taktikát választottam, így sokkal izgalmasabb volt belülről, meg gondolom kívülről is…

Mindig van egy nagyon jó érzés, amikor a finisben van erőd és el tudsz menni a többiek mellett, de (Josef) Dostalra én sem számítottam, hogy ennyire jól fog menni, Pimentát és Bálintot vártam a dobogóra. Viszont megcsinált mindent nagyon jól és egy nagyon jó versenyző.” – foglalta össze a futamon történteket.

“Bálintot és Pimentát láttam végig, mert mögöttük voltam. Dostalt is érzékeltem, de már nem tudtam beérni a végén. De nagyon elégedett vagyok ezzel az eredménnyel.” – tette hozzá.

A hajráról, miszerint ha van még pár méter, utoléri Dostalt, a maratoni múlttal is rendelkező sportoló viccesen azt mondta, ha lett volna a versenyben egy futószakasz, meg még 1000 méter, akkor lehet, hogy jobb esélyekkel indult volna.

Elárulta, a tokiói ezüstnek jobban örült, mint a mostaninak, mert az volt az első és váratlanul jött.

Fotó: MTI/Kovács Tamás