A Bocuse d’Or magyar döntőjét, amelyet idén tizedik alkalommal rendezett meg a Magyar Bocuse d’Or Akadémia, Kelemen Roland, a Hunguest Hotels Sóstó séfje nyerte, így ő képviselheti Magyarországot a világ legrangosabb szakácsversenyének európai válogatóján, Marseilles-ben.
A versenyzők harcsával, makói hagymával és szürkemarha gulyással mérték össze tudásukat. Kelemen Rolandot Vincze Zoltán commis segítette.
Az idei döntő újdonsága, hogy a hagyományos versennyel párhuzamosan tanulócsapatok is bemutatkoztak. A Magyar Bocuse d’Or Akadémia hagyományteremtő céllal indította el a versenyt az utánpótlás támogatására. Egy Pest megyei és egy Fejér megyei csapat mérte össze tudását. A fiatalokat két elismert séf, Volenter István és
a gödi Dalnoki Bence segítette mentorként,
hogy a felkészülés ne csak a megmérettetésről, hanem a jövőbeli szakmai fejlődésről is szóljon. A két tanulócsapat kiválóan állt helyt a feladatban, színvonalas munkával dolgoztak és kiváló ételeket prezentáltak a zsűrinek.

A versenyt a Letenyey Lajos Gimnázium, Technikum és Szakképző iskola csapata nyerte, Németh Eszterrel és Petrusán Marcellel a konyhában. Felkészítő tanáruk Varga Gergely szakoktató volt, mentorként Volenter István segítette a felkészülésüket.
Az ünnepélyes díjátadón életműdíjat vehetett át Szulló Szabina, a két Michelin-csillagos Stand Étterem séfje, aki több mint három évtizede dolgozik a magyar csúcsgasztronómiában.
Címlapfotónk a tavalyi versenykor készült.