Csúszik a Huzella iskola felsőseinek költözése

A következő tanévben várható, hogy a Huzella iskola felsősei beköltözhetnek a a volt piarista szakképző épületébe.

Határozat született arról, hogy városunk az önkormányzat korábbinál kedvezőbb feltételekkel köthessen adásvételi szerződést a Piarista Szakképző néhány megüresedett gödi épületének megvásárlására – írta a közösségi oldalán a polgármester.

Kammerer Zoltán nem részletezte, hogy pontosan miről van szó, de úgy fogalmazott: “a területileg illetékes Dunakeszi Tankerületi Központ kérésének megfelelően a gödi Huzella iskola felsősei nem ebben a tanévben, hanem a jövő szeptemberben induló 2025/26-os tanévben költözhetnek be a Jávorka Sándor utcai szakképző felújított épületeibe”.

A város honlapján megtalálható előterjesztés rögzíti, hogy az “önkormányzat meg kívánja vásárolni a Piarista Rend Magyar Tartománya 1/1 tulajdonát képező Göd 417 hrsz-ú, természetben 2131 Göd, Jávorka Sándor utca 18. szám alatt található kivett iskola, udvar besorolású ingatlant”.

540 millió forintos üzletről van szó és az egyik fontos pontja, hogy “nem 120 hónap alatt, hanem a szerződésmegkötésétől számított egy éven belül, azaz 2025. szeptember 30. napjáig bezárólag az önkormányzat tulajdonába kerülnének az adásvétel tárgyát képező ingatlanrészek”.

Ez azért fontos, mert így kevesebb kamatot kell fizetnie a városnak, hiszen 300 milliót egyben, de 240 milliót részletekben kell majd megfizetni.