Sikeresen szerepeltek leány kosárlabdázóink

Háromból két meccsen is remek győzelmeket arattak az U16-os gödi leány kosárlabdázók az országos bajnokság selejtezőjén.

Bár a Hello Gödön a visszavágás lehetőségét vetettük fel a Csata DSE ellen a gödi kosárlabdázók számára a realitás mást mondott. Az U16-os lányok két csodálatos győzelmet arattak a minitornán, és ez több, mint bravúr.

A hétvégén Gödön rendezték az U16-os kosárlabda-bajnokság egyik selejtezőjét. A már említett Csata DSE/B mellett a NKA Pécs/B csapata és a KS Szeged érkezett a városunkba.

Tudósításunkban legyünk túl a “fekete levesen”, a csatás lányok imponáló magabiztossággal nyertek a gödeik ellen. A meccs érdekessége volt, hogy az ellenfél soraiban ott volt a gödi Fehárvári Kitti és a szinten exgólya, Agbemasu Alexandra. Az előbbi 11, míg az utóbbi 4 ponttal járult hozzá csapata 114-47-es győzelméhez. (A lányok a meccs után megölelték régi csapattársaikat és hosszan elbeszélgettek velük.)

A mieinknek azonban a másik két gárda volt a “legyőzendő” ellenfél és ez óriási bravúrral sikerült. Még szombaton egy sima meccsen tudták le a Szegedet, 83-43 ide, hogy vasárnap jöjjön a ki-ki találkozó a Pécs ellen.

A mérkőzés hihetetlen izgalmakat hozott. Ideges csapatok, kevés pont, a végjáték pedig egy jobb angol krimi befejezésére hajazott.

A lényeg, hogy bár az utolsó 10 perc előtt a Göd még 4 ponttal vezetett, másfél perccel a vége előtt azonban már a vendégeknek volt 3 pontos előnye. Innentől már csak 4 pont esett, azok is büntetőből, de ezeket a mieink dobhatták. Az utolsó bő egy perc pedig kihagyott helyzetekkel volt tarkított, így maradt az egy pontos előny és győzelem:

59-58 a Gödi SE-nek.

A mérkőzés videója

Ezzel a sikerrel a gödi lányok kis lépést tettek az esetleges országos döntő (a B-döntő a realitás) felé. A versenykiírás szerint ugyanis “a (selejtező) csoportok második és harmadik helyén végzett csapatai jutnak az Országos Főtábla Középházba”. Innen pedig még lehet csatlakozni az országos döntő felé vezető úthoz.

Fotónk a Csata DSE/B elleni mérkőzésen készült.