A Huzella Kertről posztolt a miniszter

Hamarosan átadjuk a Gödi Huzella Kert első fejlesztési ütemét - írta közösségi oldalán Tuzson Bence.

A Huzella Kertet 2022. március 28-án nyitották meg. A kert számos eleme több támogatási forrásnak köszönhetően megújul – írta két és fél éve az ELTE Fűvészkertje.

Akkor arról számoltak be, hogy “a használaton kívüli romos épületeket lebontják, a kert úthálózatát, valamint a régen Bagoly Tanodaként működő faházat felújítják, a bejáratnál látogatói fogadóépületet alakítanak ki. A régi magas kéményből virtuális kilátó lesz, a kémény tetejéről kamerák segítségével az egész környék panorámája látható válik”.

Most ennek az elkészültét jelenthette be rövid posztban a miniszter.

Úgy tudjuk, hogy a mai napon lesz az átadó.

A kert jelentőségéről a termeszetjaro.hu-n lehet részletesen olvasni. Azt írják: A park harmonikusan kapcsolódik a Duna árteréhez. Természet-közeli foltokat alkotnak a területre jellemző puhafás (fűz-nyár) ligeterdők maradványai, illetve a magasabb fekvésű területeket jellemző keményfás (tölgy-kőris-szil) ligeterdők maradványai.

A Kert jelentős részében arborétum jelleggel különböző idegenhonos fákat, fásszárú növényeket telepítettek. Az elrendezés a domborzatot követő ligetes szerkezetet követ, amelyben források és lépcsőzetes mederben kialakított tórendszer is található.