A bigott vallásosságról, a családi összetartozásról, a TikTok-korról – Szandi énekel a gödi gyereknapon

A gyereknevelési elveikről is beszél abban az interjúban Szandi, amelyet annak apropóján adott, hogy május 26-án ő lép fel a gödi gyereknapon.

Egy kicsit hazamegyek, ezért is örültem a meghívásnak, hiszen az unokanővérem a családjával Alsógödön él, úgyhogy szoktunk vendégségbe járni ebbe a Duna mellett elterülő, nyugodt kisvárosba – mondja Szandi abban az interjúban, amelyet a Gödi Körképnek adott.

Az énekesnő annak apropóján beszélt, hogy május 26-án koncertet ad a gyereknapon. Arról is beszélt, hogy örömmel tud azonosulni a családfókuszú szemlélettel a koncertjein is.

Ezek után szó esik arról, hogy 25 éve házas, és már 3 felnőtt gyerekük van Bogdán Csabával, aki szintén zenész. Itt idézzük a 13 éves berobbant zenészt. “Én egy igazi olaszos, temperamentumos, hangos famíliából származom, mindkét szülőmtől örököltem a lendületemet és energiámat. Csabi egészen más
közegből, egy higgadt, orvosokkal teli dinasztiából jött; nyugodt, megfontolt természetű. Őt hitben
nevelték, a piaristáknál tanult, én 12 évesen, önszántamból keresztelkedtem meg, és azóta sosem hagytam el a Jóistent. Úgyhogy két vérmérséklet egészséges elegye a házasságunk, a három gyermekünk pedig ennek a keveréke. Hitünk szerint élünk, de nem bigott vallásosságban. A negatív dolgokat, hatásokat igyekszem kizárni az életünkből, féltve őrzöm a mi kis szeretetburkunkat.

Ami a gyereknevelést illeti azt vallja, hogy “egy gyerekekkel is egészen komolyan el lehet beszélgetni – természetesen mindenkor az ő életkori szintjén –, nagyon eredeti, lényeglátó gondolataik vannak már egészen piciként is, amikből mi, felnőttek sokat tudunk tanulni. Mi Csabival mindig ügyeltünk arra, hogy
a gyerekneveléssel kapcsolatos dolgokban közös nevezőt képviseljünk, és hogy a családi összetartozást erősítsük, miközben azért szánjunk minden gyerekünkre külön-külön is kellő időt és figyelmet”.

A beszélgetés végén nem mennek el a TikTok-kor mellett sem, azaz, hogy a gyerekek a közösségi médián lógnak, annak minden veszélyével. Erről az a véleménye, hogy “olyan bizalmas, őszinte légkört
kell otthon kiépíteni, hogy a gyerekeink merjenek beszélni az őket ért jó/rossz impulzusokról, merjenek segítséget kérni.

Mára nálunk van vitázás, de nincs veszekedés; van nézeteltérés és ellenvélemény, de nincs kiabálás és ordítozás.

Boldog vagyok, mert sikerült szülőként a mi értékrendünket átültetni a gyerekeinkbe is” – mondta végül a a magyar sztárénekes.

Fotónk az énekesnő hivatalos Facebook-oldaláról származik.