Öldöklő küzdelemben lett ezüstérmes Sinkó Panna az Európa-bajnokságon

A maraton Európa-bajnokságon, Poznanban, az U23 női kajak egyesben két magyar is felállhatott a dobogóra, a gödi Sinkó Panna második, Csépe Panna pedig harmadik lett.

Sinkó Panna annak a Sinkó Lászlónak (Simi) a lánya, aki itt a Gödi SE kajak szakosztályánál egyik kiemelkedő edzője.

Panna 2 évvel ezelőttig a Gödi SE színeiben sportolt, sokszoros magyar bajnok és koárbban Eb-ken is járt már. Közben elkezdte az egyetemet és mivel a Lágymányosi Sparinál készült (több egyetemi társával együtt), így a 2023-as évet már LSE színekben kezdte, és a nyár folyamán felnőtt Európa-bajnoki címet szerzett párosban.

Ami a mostani vereny illeti a 22,6 km-es táv utolsó 500 méterre fordulva már világossá vált, hogy Csépe Panna, Sinkó Panna és a dán Pernille Hostrup között dől el az arany sorsa. A hajrát sajnos utóbbi bírta a legjobban, így is született azonban két szépen csillogó magyar érem, Sinkó lett a második, Csépe pedig a harmadik – számolt be a szövetség honlapja.

„Tudtuk, hogy a dán lány a végén nagyon erős lesz,

Pannáék nagyon szépen összedolgoztak, megpróbálták kifárasztani, de ezúttal ez is kevés volt.

Próbálunk a vb-re majd kitalálni valamit, amivel legyőzhetjük.” – fogalmazott Kadler Viktor.

Panna maratoni kajakos, tehát a hosszútávú versenyek a specialitása, és idén új párral, Csépe Pannával nyertek május közepén Győrben párosban országos bajnoki címet.

Sinkó Panna Göd város legjobb sportolója is volt (legutóbb 2022-ben), elnyerve ezzel a Kóczán Mór díjat.