Németországi jövőjéről is beszélt a gödi Szalai Attila

Visszatér a Hoffenheim csapatához Szalai Attila. A magyar válogatott védő nehéz helyzetben van, hiszen kölcsönadása idején is alig játszott.

A sportal.hu kérdezte a jövőjéről a Gödről indult focistát. Szalai Attila válasza szerint “most az a legfontosabb, hogy a Freiburg (jelenlegi csapata, ahol kölcsönben szerepe l) érjen oda az Európa-liga-indulást jelentő helyre. Utána következik az Európa-bajnokság, majd visszatérek Hoffenheimbe, a szerződésem ugyanis 2027-ig a klubhoz köt. A freiburgi kölcsönszerződésben nem szerepelt vételi opció, és ki kell mondani, hogy nem játszottam itt annyit, hogy a vezetőknek érdemes legyen elgondolkodni egy vételi ajánlaton”.

“Akadt olyan pillanat, amikor megbánta, hogy távozott Törökországból?” – tették fel a kérdést.

“Egyrészt hiszek abban, hogy semmi sem véletlen, minden okkal történik, és mindenkinek meg van írva az útja. Ugyanakkor természetesen nem volt könnyű feldolgozni, hogy a sikeres törökországi időszak után most kevesebb lehetőség jut nekem. A célom mindig valamelyik topliga elérése volt, örültem, amikor a Bundesligába szerződhettem, de sem Hoffenheimben, sem Freiburgban nem játszottam annyit, amennyit korábban a Fenerbahcéban, ahol idényenként volt hatvan-hetven meccsem, többnyire kezdőként. Azért is volt nehéz, mert ez az első olyan idény a pályafutásomban, amikor többet ülök a kispadon, mint amennyit a pályán töltök. Ám ebből is rengeteget tanultam. Több idő és energia jutott az edzésre, és önmagam fejlesztésére.

Nem bánok semmit,

és ebben a nehéz időszakban is sokat tanultam” – volt a válasz, amely videóban is megnézhető a sportoldalon.