Megvan, hogy mikor lehet újra közlekedni a 2-es úton

Már ma örülhetnek azok az autósok, akik a 2-es utat használják, de azt az árvíz miatt lezárták.

A 2-es főúton a sződi bekötőút és Gödöllői út közötti útzárat terveink szerint 2024. szeptember 24-én este feloldjuk.

Míg Göd és Sződliget között terveink szerint 2024. szeptember 26-én este szüntetjük meg a zárást.

Mindezek nagymértékben függenek a helyreállítási munkáktól. A Hello Göd kérdéseire a Magyar Közút azt írta: “az árhullám levonulása után rengeteg elvégzendő feladat hárul ránk. A teljesség igénye nélkül: veszélyessé vált fák felmérése, kivágása, hídvizsgálatok, burkolat takarítás, cserjék, kidőlt fák, uszadékok eltávolítása, burkolathibák javítása, padkahibák, rézsűkimosódások javítása, szükség szerinti fertőtlenítés, állati tetemek elszállítása, a lezárást biztosító forgalomtechnikai eszközök bevonása stb. Ettől függetlenül minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy a lezárt szakaszokat minél előbb visszaadjuk a közlekedőknek.

Matrica

Mivel az M2-es ingyenessé tételét a hatóságok rendelték el, ezért a feloldást is ők fogják kezdeményezni. Azonban előre láthatóan a közutak lezárásának feloldását követő napon fog a bírságmentesség megszűnni.

Csomópont

 A gödi csomópont M2-es autóúthoz kapcsolódó le- és felhajtó ágainak zárását jelen állás szerint 2024. október 1-2. közötti időszakra ütemezte át a kivitelező.