Meglepetés vendég is lesz a II. DunaFeszten

Augusztus 30-án, délután 5 órától ünnepelheti Göd születésnapját a II. DunaFeszten.

Bár még nem beszélhetünk nyár végéről ami az időjárást illeti, de augusztus 30-án jön a II. DunaFeszt.

Ahogy arról a Hello Gödön már beszámoltunk eljön a KFT és a TNT zenekar, DJ-ben sem lesz hiány, sőt, a szervezők azt ígérik, hogy egy meglepetésvendég is szórakoztatja majd a közönséget a Feneketlen-tónál.

A Göd egyébként ezen a rendezvényen ünnepli 25. városi születésnapját. Akkor, 25 éve, Göncz Árpád köztársasági elnök is beszélt, külön kitérve arra, hogy Felsőgödön van a családjuk nyaralója. A Gödi Körképnek arról mesélt, hogy “amikor apósomék megvették a házat, még az Áldás nevet viselte az utca, később kapta a Nemes István nevet. Nekünk ez a ház akkor nyert komoly jelentőséget, amikor én 1957 májusában bekerültem a börtönbe. Életfogytiglanra ítéltek, a feleségem dolgozott. Négy gyerek volt, egyéves a legkisebb. Ilyenkor nélkülözhetetlen egy nagymama segítsége. A gyerekek tulajdonképpen itt nőttek fel. A nagymama majdnem annyira édesanyjuk volt, mint a feleségem.

Szabadulásom után magam is rengeteget jártam ki Gödre dolgozni.

Amikor fordítottam, az udvari házba – ami egykor mosókonyha volt – vonultam el.”

1999-ben arról is beszéltek a Gödön élők, hogy mit várnak a várossá válástól, mi egy véleményt idézünk a Gödi Körkép alapján. Bajnok Ibolya, helyettes üzletvezető: „Jó lenne, ha több utcát járhatóvá tennének, ha a fiataloknak több szórakozási lehetőséget nyújtana a város, ha lenne egy központi hely, üzletsorokkal, kirakatokkal, kávézókkal, étkezdékkel, kerthelyiségekkel, ahol pezsegne az élet, összejöhetnének az emberek.”