Még három hétig jár naponta a Jégmadár, itt vannak a vélemények a balatoni vonatról

Augusztus 23-ig jár naponta a Jégmadár expressz, amellyel közvetlenül utazhatunk a Balatonhoz Felsőgödről egészen Fonyódig. Összegyűjtöttünk néhány véleményt a vonatról.

Ami a legfontosabb, hogy jelenleg, egészen augusztus 23-ig, így jár a Jégmadár expressz a MÁV tájékoztatása szerint.

Jégmadár

  • szobi indulással a Dunakanyar és a Balaton, valamint a Velencei-tó között a Jégmadár expresszvonat bővített menetrend szerint közlekedik. A főszezonban a hétvégi napok mellett július 8-tól augusztus 23-ig naponta közlekedik
  • a vonat Velencén és Székesfehérváron is, valamint a Balaton partján Fonyódig a legtöbb állomáson és megállóhelyen megáll
  • a járatra helyjegy váltása kötelező, de a Balaton-part mentén helyjegy váltása nélkül igénybe vehető
  • a vonaton hétköznap 12, hétvégi napokon 24 kerékpár szállítható

A Hello Gödön egyébként még július elején megkértük olvasónkat, hogy írjanak a tapasztalataikról.

Íme néhány vélemény:

A hétvégén voltunk vele Balatonaligán. Reggel 8 körül Felsőgödön felszálltunk és 10.15 körül leszálltunk Aligán. A strand zöld környezetben, ősfás parkban helyezkedik el, az üdülő főbejáratán át lehet bejutni, ami a vasút és a közút találkozásánál lévő alagút szomszédságában található. A part közelében több büfé is működik. Az állomástól kb. 15 perc a Balaton és még belépőt sem kell fizetni. (Viszont 2000 Ft a lángos és 4-5 ezer egy hamburger, dobozos sör 1100 Ft) Szerintem megéri kipróbálni a vonatot, ajánlom kb. 5800 Ft a felnőtt jegy.

Ha többen vagytok pár nappal hamarabb megvenni a jegyet, hogy egy helyen tudjatok ülni.

Keddi napon utaztunk és tele volt a vonat. Az emeletre szólt a helyjegyünk, szuper volt, aztán visszafelé a vécé mellett ültünk. Kb. 20 percig bírtuk az illatáradatot és folyamatosan jöttek az utasok, kerestünk helyet, szerencsére a hármas ülőhely szabad volt.

Sajnos túl korán jön vissza.

Ezt a vonatot nem hosszú távú utazásra tervezték, de az az ötlet, hogy 2 óra alatt lent lehetünk a Balatonon, szerintem óriási ötlet! Én még azt is díjaznám, ha télen is lenne járat, hiszen a Balaton télen is csodálatos!

A kényelem az ülésszámok miatt nem olyan jó. A csomagokat csak az ülés alá lehet tenni, ha elfér. De mindent összevetve jó, hogy átszállás nélkül végig lehet menni.