Már vízilabdázni sem kell a szomszédba menni Gödön

Az Aquaworm Waterpolo Göd és a GSE együttműködés és összeolvadás folyamatban van. Ennek a célja, hogy a vizes sportokban minél több gyermek helyben, Gödön tudja űzni ezt a két sportágat.

Az együttműködés keretében közösen zajlik már Hétfő-Szerda reggel Gödi Ovis Úszás a strandon, közösen tartják a Gödi Termálstrandon az Úszó-és Kalandtábort is. A vízilabda edzések jelenleg 2007-2017-es korosztályokban zajlanak, minden délután 3 csoportban összesen napi 1,5-2 órás edzések a gyerekeknek.

Németh Rudolf ügyvezető szakosztályvezető úgy fogalmazott a Hello Gödnek, hogy “célunk egy jó szakmai alapokra épülő szakosztályban kinevelni olyan gödi gyerekeket akik úszásban és vízilabdában öregbíthetik saját és a városuk hírnevét”.

Az Aquaworm Waterpolo vezetője ezek után beszámolt klubja ide eredményeiről is.

Budapest Serdülő

Csapatunk igen erős bajnokságban szerepelt (FTC, Vasas,Honvéd, YBL …) sereghajtóként végeztek, viszont ha a szezon eleji és szezon végi eredményeket nézzük akkor látható, hogy csökkent a különbség a csapatok között. 

Budapest Gyermek I. (2009)

A play-offban aratott két győzelemmel a B-csoport a 4. helyén végeztünk

Budapest Gyermek III. (2011) 

Az alapszakaszban a csoportukat 4 győzelem és egy vereséggel megnyerték és egy csoporttal feljebb jutottak a rájátszásban, ahol a középházban 4 győzelem 6 vereséggel végül  az 5. helyen végeztek.

Észak-Keleti Gyermek IV. (2012)

Az alapszakaszban a 4. helyen végzett a csapat, majd a play off-ban a 3. helyért játszhattunk, ahol sikerült megverni az Aquatics Úszóóktató és Vízilabda SC (Miskolc) csapatát és elhozni a bronzérmet. Mivel az alapszakaszban 3-szor kikaptunk tőlük, nagyon nagy volt az öröm, hogy sikerült nyerni ellenük – írta az Aquaworm Nonprofit Kft. ügyvezetője

Észak-Keleti Baby I. 

Ebben a bajnokságban még nincs eredményszámolás, viszont megállapítható, hogy meccsben vagyunk a csapatokkal. A bajnokság utolsó fordulója Egerben lesz június 1.-én – értékelt Németh Rudolf.

Válogatott

A bajnokságokon megemlíthető, hogy két játékosunk is próbára tette magát a korosztályos válogatott összetartás edzésén (THG). Nem biztos , hogy bekerülnek első körben viszont tapasztalatnak mindenképpen jó volt.

A 2024-2025 szezonban célunk 10-15 versenyúszó elindítása és a 2016-2017 korosztályos vízilabda csapat felállítása – tette végül hozzá a szakvezető.