Kormányhivatali fellebbezés Samsung-ügyben

A Pest Vármegyei Kormányhivatal fellebbezést nyújtott be a gödi Samsung gyár környezethasználati engedélyével kapcsolatos perben - közölte Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára kedden az Országgyűlés ülésén, egy interpellációra válaszolva.

Berki Sándor (Párbeszéd) arról beszélt interpellációjában, hogy “az akkumulátorgyártás minden kockázatát hetente demonstráló” gödi Samsung gyár környezethasználati engedélyének visszavonása érdekében pert indított a Göd-ÉRT Egyesület, a Törvényszék pedig nemrégiben elrendelte a keresetlevél benyújtásának halasztó hatályát.

Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium államtitkára válaszában közölte: a végzés ellen

a Pest Vármegyei Kormányhivatal határidőn belül fellebbezéssel élt,

mert az abban foglaltakat környezetvédelmi, jogi és szakmai szempontból nem tartja megalapozottnak, “tekintettel arra, hogy a végzés a jóval szigorúbb hatósági előírások betartásának felfüggesztéséről rendelkezik és sokkal enyhébb követelményeket rögzít az engedélyekkel kapcsolatban”.

Kijelentette: a kormányhivatalok a jövőben is a jogszabályoknak megfelelően járnak el, a gödi gyár kapcsán is. Arra kérte a képviselőt, hogy ezzel kapcsolatban a “politikai túlélésért küzdő” Párbeszéd-frakció se terjesszen valótlanságokat.

A képviselő nem fogadta el a választ.