Hatalmas próba előtt a fiatal gödi kajakozók

Augusztus 2-4. között Szegeden rendezik az U10-U14 korosztály számára az országos bajnokságot, ahová a Gödi SE kajak-kenu szakosztálya 64 versenyzővel nevezett.

A Maty-éren 3 napon keresztül zajlanak majd a versenyek. 91 egyesület versenyzői küzdenek majd, az U14-es korosztály részére 1000 méteren és 2000 m-en lesznek egyéni versenyek, a náluk fiatalabbak csak 2000 méteren versenyeznek. A négyes egységek pedig minden korosztályban 1000 méteren és 2000 méteren mérettetik meg magukat.

Pélyi Dávid az U10-U11-es korosztályba tartozó kajakozóink edzője, Sinkó László pedig az U12-U14 korosztály felkészítését végzi. Mindketten edzőtáborban voltak a bajnokságot megelőző héten, Dávid Tiszafüreden, Simi pedig Faddon.

Simi beszámolója szerint Faddon kiváló lehetőségeik voltak. A Duna egyik holtágán, szinte tükörvízen tudtak készülni, a körülbelül 10 km hosszúságú területen minden tervezett edzést maradéktalanul elvégeztek, és szerencséjükre az időjárás is kedvezőbb volt a korábbi hetek forrósága után. Ami fontos volt, hogy éjszaka átszellőzhettek a szobák is, nyugodt volt a pihenés mindenki számára.

A szállásuk a vízparttól 70 méterre volt. A kétágyas szobák és az étkezések minősége is megfelelt az igényeiknek, az edzések mellett ezek legalább olyan fontos dolgok, hiszen a pihenésnek és regenerációnak elengedhetetlen szerepe van a gyerekek fejlődésében.

A szegedi országos bajnokság kapcsán Simi nem szeretne jóslatokba bocsátkozni, azzal a teljesítménnyel maradéktalanul elégedett lenne, amit a gödi kajakosok a Régiós Akadémia Kupán és a Pest Vármegye Bajnokságon felmutattak, amikor

az éremtáblázat első 10 helyezettje között végeztek

az egyesületi rangsorban.