Hallotta már Szalai Attilát törökül nyilatkozni? Íme!

Szalai Attila intelligens játékos. A péntek esti magyar-török (1-0) labdarúgó-mérkőzés után törökül adott interjút a vendég újságíróknak.

“Két és fél év törökországi légióskodás után elfogadhatóan beszélek törökül” – mondta az Origo videójában a gödi Szalai Attila. Azt azért hozzátette, hogy nyelvtani döccenői vannak, de úgy érzékelte, hogy a riporterek megértették őt.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy a Fenerbahce korábbi focistájáról sok mindent elmond ez. Vannak légiósok, bármely sportágban, akik hosszú évek multán sem beszélik az adott ország nyelvét. Ez mindenképpen figyelemreméltó intelligenciára vall.

A meccsen egyébként egy gödi sportklub, a Bornemissza Sport Egyesület tagjai is ott voltak, erről korábban már beszámoltunk. Gödi magyar zászlójukat is kitették a Puskás Arénában és röviden értékelték oldalunknak a mérkőzést, és Szalai Attila teljesítményét.

Elégedettek voltak

Azt írták nekünk, hogy szerintük “Szalai Attila kiemelkedő teljesítmény nyújtott a védelemben. Annak ellenére, hogy 90 percet egyben utoljára 2023 decemberében játszott, nem érződött a játékán. Bátran követte a támadásokat, stabil pontja volt a hátsó alakzatnak”.

Ultrák

“A Carpathian Brigade (közismert szurkolói ultracsoport – szerk.) ismét kitett magáért, több kis rudas magyar zászló került elhelyezésre a kapu mögötti lelátón, felejthetetlen élményt biztosítva ezzel a mérkőzésre kilátogatók számára.”

Köszönjük a fotót a Bornemissza Sport Egyesületnek.