Győzelemmel búcsúztak Szlovákiától a fiatal gödi labdarúgók

Ahogy arról a Hello Gödön már beszámoltunk egy festői helyen, Szlovákiában edzőtáborozott a Gödi SE U19-es csapata. Újságunk számára a helyszínről küldtek beszámolót.

A Hello Göd kérésére a Gödi SE U19-es csapatának edzője és az egyik játékosa is értékelte a miniedzőtábor vasárnapi mérkőzését lapunk számára.

A mai mérkőzés rendkívül nehéz volt, leginkább fizikálisan – kezdte beszámolóját Lukács Zoltán Gabriel.

Tartottuk magunkat a megbeszélt taktikához, miszerint járatjuk a labdát, a széleken alakítunk ki helyzeteket és abból vagy beadások révén vagy egy az egy elleni szituációkat kialakítva próbálunk gólt, gólokat szerezni. A helyzetek megvoltak, viszont nem tudtuk értékesíteni őket. A második félidőben már látszott, hogy kezd fáradni az ellenfél, és itt jöhet el a mi esélyünk. Átálltunk 3 védős rendszerre, és létszámfőlényt alakítottunk ki a pálya középső harmadában. Jöttek a jobbnál jobb helyzetek, de

a gólt csak a 88. percben szereztük meg, de ezzel nyerni tudtunk.

A gólról annyit írt a mester, hogy bármelyik focipályán tapsoltak volna utána. Az akció a kapustól indult, “majd a hátvédünk megfuttatta őket a szélén, remek beadás jött a szélsőnktől és a csatárunk már csak bepasszolta a labdát.”

A dolog azért nem volt ilyen egyszerű, hiszen a gödi edző összefoglalásként arról írt, hogy “nagyon kemény mérkőzés volt, sok párharccal, ütközéssel, de maximálisan vettük az edzőtábort. Elégedett vagyok, amit elterveztünk, azt megvalósítottuk.”

Lapunknak beszélt Bulkai Brúnó, a fiatalok játékosa is. Ő az egész túrát értékelte, így az első meccsről is írt nekünk.

“Az első napon, miután megérkeztünk játszottunk egy izgalmas mérkőzést. Az első félidőt 1:0-ra nyertük, a második félidőben azonban az ellenfél fordítani tudott. Vezetésük nem tartott sokáig és sikeresen zártuk a napot.” (5-3 lett a mieinknek, erről korábban beszámoltunk.)

A második napon a délelőtti labdás edzés, majd ebéd után egy rövidebb, de annál nehezebb fizikai kihívást teljesítettünk. Futni kellett a meseszép tájakon.

Az estét a falunapon zártuk,

ami jól jött az kemény felkészülés közepette.

Az utolsó napon egy mérkőzést játszottunk egy másik csapattal, ez nagyon egyenlő erők küzdelme volt. A mérkőzés az utolsó 10 percben dőlt csak el a javunkra.

Végül annyit tett hozzá Bulkai Brúnó, hogy erre a háromnapra “a csapat pozitívan emlékszik majd vissza, hiszen a focin túl “segített jobban megismerni egymást”.