Gödről lett polgármester egy dél-bihari kistelepülésen Vajda Róbert Károly

Gödről lett egy távoli falu első embere Vajda Róbert Károly. Magyarhomorogra van bejelentve állandóra, ezért is indulhatott a júniusi választásokon.

A civishir.hu számolt be arról, hogy Magyarhomorogon független polgármesterjelöltként nyert választást a jelenleg választást nyert a jelenleg Gödön élő Vajda Róbert Károly. Egy pártpolitikust vált a mintegy 730 lakosú dél-bihari kistelepülésen. Hatan indultak még június elején és a leadott szavazatok 54,51 százalékával (ez 254 voksot jelentett) nyert.

A lapnak arról beszélt, hogy Magyarhomorogról származik, 25 éves koráig élt itt, majd elkerült a településről.

Jelenleg Gödön tartózkodom

– fogalmaz, majd sietve hozzátette, “falumtól soha nem szakadtam el, nyaraimat itthon töltöttem, havonta több alkalommal is hazalátogattam. Kötődésemet mutatja Magyarhomoroghoz, hogy az állandó lakcímem ma is itt van, és ez életem során soha nem volt, és nem is lesz másként”.

Arról is beszélt, hogy volt egy víziója, hogy majd öreg korára hazaköltözik, és polgármester lesz.

Szalonnasütés

“Ezt a gondolatomat a múlt nyáron az egyik szalonnasütés alkalmával megosztottam ismerőseimmel, akik mondták, hogy most gyere, mert ez a falu tönkre fog menni, nincs gazdája.”

Azt mondja, hogy társadalmi megbízatásúként tölti majd be pozícióját, továbbra is Gödön fog élni, és szándéka szerint hetente legalább két napot Magyarhomorogon tölt. Ezt lehetővé teszi munkája, hiszen szabadfoglalkozású külsősként dolgozik több pincészetnél több mint 20 éve.

Politikai tervek 

Az 51 esztendős Vajda Róbert Károly úgy véli, “legfontosabb a falu stabilizálása, a legeslegfontosabb pedig megszüntetni a kétpólusúságot. Ezek után sorolja a helyi lehetőségeket, de ami szintén fontos, egyáltalán nem tart attól, hogy ne tudna együtt dolgozni a képviselő-testület tagjaival. Ismerik egymást, túl vannak a nem hivatalos megbeszéléseken. Magyarhomorogon egyetlen idős embert leszámítva nincsenek rokonai, nincsenek elkötelezettségei, egyáltalán nincs politikai kötődése, ezért kizárólag a falu érdekét szem előtt tartva tudja majd végezni polgármesteri tevékenységét.