Gödi születésű kajakozó nyert az Európa-bajnokságon

Európa-bajnokságot nyert a hétvégén Kőhalmi Emese. Róla tudni érdemes, hogy gödi születésű, de Vácon, majd a KSI-ben versenyzett. Jelenleg a Kovács Katalin Nemzeti Akadémia sportolója.

Gyorsan utánanéztünk, hogy mit lehet tudni Kőhalmi Emese pályafutásáról és gödi kötődéséről. Nos, ő és a családja gödiek, de nem nálunk sportolt, hanem Vácon.

A Váci Kajak SE-ben, méghozzá előbb a nővére, Mónika, aztán ő kezdett el kajakozni László Csaba irányítása mellett. A nővér később átkerült a Gödi SE-hez, Emesének azonban kimondottan élklubot kerestek a szülei, olyan “versenyistállót”. Így került Agócs Mihályhoz került a KSI-be. Ott pallérozódott, majd a KSI-ből 18 éves kora után a Kovács Katalin Nemzeti Akadémiához igazolt, azóta is annak a színeiben versenyez.

Többszörös ifjúsági és U23 világbajnok, elsősorban hosszútávon, de vannak aranyérmei a gyorsasági kajakból is. Itt 2023-ban felnőtt világbajnokságot is szerzett már.

Ezúttal Szegeden

az 5000 méteres számban diadalmaskodott.

Az Európa-bajnokról még annyit lehet tudni, hogy Simi, a gödiek egyik edzője mindig is gödinek tekintette, ahogy Varga Ádám (olimpiai ezüstérmes) edzője is gödi.